Transelectrica încasează 27 milioane euro de la Bruxelles pentru linia de înaltă tensiune Cernavodă-Stâlpu

Transelectrica încasează 27 milioane euro de la Bruxelles pentru linia de înaltă tensiune Cernavodă-Stâlpu
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 26 ian 2018

Transelectrica a primit un grant de 27 milioane euro de la Comisia Europeană, pentru construirea liniei electrice de 400 kV Cernavodă - Stâlpu, acesta fiind primul dintre cele șase proiecte de interes comun ale companiei incluse pe lista revizuită în noiembrie anul trecut și care primește finanțare de la Bruxelles.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Linia electrică aeriană Cernavodă – Stâlpu va contribui la creșterea capacității de interconexiune dintre România și Bulgaria și la integrarea energiei eoliene din zona Dobrogei.

Proiectul liniei Cernavodă-Stâlpu, parte a Clusterului Black Sea Corridor, este unul dintre cele șase obiective de investiții majore derulate de Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA, care se regăsesc pe lista a treia a proiectelor de interes comun (PCI) privind infrastructura energetică, adoptată în luna noiembrie a anului trecut de Comsia Europeană. Valoarea totală a celor șase investiții este de circa 1 miliard de lei.

EXCLUSIV RAFO Onești va fi scoasă la licitație de la aproape 60 milioane dolari. Cumpărătorul va fi obligat să nu închidă rafinăria 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV RAFO Onești va fi scoasă la licitație de la aproape 60 milioane dolari. Cumpărătorul va fi obligat să nu închidă rafinăria 5 ani

Toate aceste proiecte contribuie la realizarea inelului național de 400kV, obiectiv inclus in programul de guvernare, care duce la o creștere a siguranței în funcționare a SEN și la realizarea unui regim economic de funcționare a RET.

Construirea acestei linii este necesară, ținând cont de perspectivele de dezvoltare a parcului de producție din zona Dobrogei. Linia de 400 kV Cernavodă –Stâlpu va avea o lungime de circa 160 de kilometri, iar pentru punerea ei în funcțiune este necesară construirea stației 400 kV Stâlpu și extinderea stațiilor Cernavodă și Gura Ialomiței. Conform Planului de Dezvoltare pe 10 ani al CNTEE Transelectrica SA, LEA 400kV Cernavodă-Stâlpu va fi finalizată în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
ce
fonduri europene