Transgaz: Vom conecta Republica Moldova la rețeaua europeană de gaze până în 2020

Transgaz: Vom conecta Republica Moldova la rețeaua europeană de gaze până în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2018

Republica Moldova va fi conectată la rețeaua europeană de gaze cel mai târziu în prima parte a anului 2020 și atunci va putea primi gaze dintr-o multitudine de surse, a declarat, joi, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, în cadrul Adunării Generale a Gas Infrastructure Europe, care a avut loc la București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În 2019 - prima parte a anului 2020 vom reuși ca Republica Moldova să fie conectată la infrastructura europeană de transport gaze. Adică putem duce gaze în primul rând din România, din Marea Neagră, din TAP-TANAP - coridorul sudic din nordul Greciei, dar și invers, pentru că toate aceste coridoare sunt pe reverse flow (în ambele sensuri - n.r.). Putem duce gaze la Chișinău chiar și din Marea Nordului", a spus Sterian, citat de Agerpres.

Transgaz a câștigat, iarna trecută, licitația pentru achiziția operatorului de transport al gazelor din Republica Moldova. "Suntem în procedură de finalizare de transfer", a precizat reprezentantul Transgaz.

FOTO Statul a început să execute silit activele sechestrate ale Rompetrol. Prima țintă: fostul sediu cu 10 etaje al companiei de pe Calea Victoriei CITEȘTE ȘI FOTO Statul a început să execute silit activele sechestrate ale Rompetrol. Prima țintă: fostul sediu cu 10 etaje al companiei de pe Calea Victoriei

În ceea ce privește gazele care vor fi extrase din Marea Neagră, el a spus că acestea vor fi consumate cu prioritate în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
moldova