Transgaz: Vom conecta Republica Moldova la rețeaua europeană de gaze până în 2020

Transgaz: Vom conecta Republica Moldova la rețeaua europeană de gaze până în 2020
scris 14 iun 2018

Republica Moldova va fi conectată la rețeaua europeană de gaze cel mai târziu în prima parte a anului 2020 și atunci va putea primi gaze dintr-o multitudine de surse, a declarat, joi, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, în cadrul Adunării Generale a Gas Infrastructure Europe, care a avut loc la București.

"În 2019 - prima parte a anului 2020 vom reuși ca Republica Moldova să fie conectată la infrastructura europeană de transport gaze. Adică putem duce gaze în primul rând din România, din Marea Neagră, din TAP-TANAP - coridorul sudic din nordul Greciei, dar și invers, pentru că toate aceste coridoare sunt pe reverse flow (în ambele sensuri - n.r.). Putem duce gaze la Chișinău chiar și din Marea Nordului", a spus Sterian, citat de Agerpres.

Transgaz a câștigat, iarna trecută, licitația pentru achiziția operatorului de transport al gazelor din Republica Moldova. "Suntem în procedură de finalizare de transfer", a precizat reprezentantul Transgaz.

FOTO Statul a început să execute silit activele sechestrate ale Rompetrol. Prima țintă: fostul sediu cu 10 etaje al companiei de pe Calea Victoriei CITEȘTE ȘI FOTO Statul a început să execute silit activele sechestrate ale Rompetrol. Prima țintă: fostul sediu cu 10 etaje al companiei de pe Calea Victoriei

În ceea ce privește gazele care vor fi extrase din Marea Neagră, el a spus că acestea vor fi consumate cu prioritate în România.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
transgaz
moldova