Tranzacție: Chinezii preiau în România un proiect de parc fotovoltaic de la italieni

Tranzacție: Chinezii preiau în România un proiect de parc fotovoltaic de la italieni
scris 28 nov 2024

Astronergy Solar, o subsidiară olandeză a grupului chinez Chint, fondat în 1984 și specializat în soluții energetice smart, inclusiv în producția de panouri, celule și module fotovoltaice, cumpără un proiect de parc solar românesc, cu amplasament în comuna Băcia, din județul Hunedoara.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul, gândit la o putere instalată de 55 MW, este dezvoltat de o firmă românească deținută de antreprenorul italian din Timișoara Simone Beraudo, cu afaceri în imobiliare și în distribuția de sisteme de încălzire prin radiație, și de compania italiană G&G SRL.

Urmărește-ne și pe Google News
Mesajul Bosch pentru România, după concedierea masivă decisă recent în principal în Germania. „Compania nu poate exclude alte ajustări de personal!” CITEȘTE ȘI Mesajul Bosch pentru România, după concedierea masivă decisă recent în principal în Germania. „Compania nu poate exclude alte ajustări de personal!”

Valoarea totală a investiției este estimată la peste 139 milioane lei.

Astronergy Solar este în curs de a prelua integral firma dezvoltatoare, GIBE Energy SRL, relevă date analizate de Profit.ro.

FOTO Românii de la Softronic, singurii producători de locomotive electrice din estul Europei, pregătesc o nouă fabrică CITEȘTE ȘI FOTO Românii de la Softronic, singurii producători de locomotive electrice din estul Europei, pregătesc o nouă fabrică

Prin Astronergy, chinezii dețin în România și alte entități juridice cu proiecte de producție de energie regenerabilă.

Cei de la Chint sunt prezenți pe plan local din primul deceniu al anilor 2000 și au construit mai multe parcuri fotovoltaice, cu credite de zeci de milioane de euro de la banca chineză de stat China Development Bank Corporation.

Cinci dintre acestea, cu putere instalată cumulată de aproape 31 MW, au fost vândute în urmă cu 2 ani. Inițial, de ele a fost interesat grupul de furnizare, distribuție și producție de energie Electrica SA, listat la BVB și la care cel mai mare acționar al său este statul român prin Ministerul Energiei, cu 49,8% din acțiuni. În cele din urmă, însă, cele 5 unități de producție de energie solară au ajuns în posesia austriecilor de la Enery.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc fotovoltaic tranzacție
tranzacții energie regenerabilă
investiții energie regenerabilă
china energie regenerabilă