Tranzacție între italieni cu operațiuni în România: Vulcangas preia Polargas

Tranzacție între italieni cu operațiuni în România: Vulcangas preia Polargas
scris 5 dec 2022

Compania Società Italiana Gas Liquidi SpA, care alimentează cu gaze naturale lichefiate (GNL), sub brandul Vulcangas, circa 90% din totalul parcului de autocamioane al Italiei ce funcționează cu acest tip de combustibil și are în plan construirea mai multor stații de alimentare în România, cum a anunțat în premieră Profit.ro, preia un alt jucător italian de pe această piață, a cărui companie-mamă are de asemenea operațiuni pe plan local.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Società Italiana Gas Liquidi SpA - Vulcangas, prezentată drept cea mai importantă companie italiană de distribuție de GNL și GPL, a semnat un acord cu grupul CPL Concordia pentru achiziționarea unității de afaceri GNL Polargas.

Polargas, o filială a grupului CPL Concordia, este al patrulea mare operator național în domeniul distribuției de GNL, atât pentru uz industrial, cât și auto, cu o concentrare a clienților săi în special în nordul Italiei, relevă date analizate de Profit.ro.

Ikea schimbă strategia - pregătește tăieri de prețuri după ce și-a ajutat și angajații cu bani și reduceri mai mari CITEȘTE ȘI Ikea schimbă strategia - pregătește tăieri de prețuri după ce și-a ajutat și angajații cu bani și reduceri mai mari

Polargas distribuie peste 12.000 de tone de GNL pe an.

Compania-mamă a Polargas, CPL Concordia, are o filială omonimă în România, la Cluj-Napoca, ce operează mai multe rețele de distribuție a gazelor naturale în județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj și Satu Mare, fiind totodată furnizor de gaze naturale.

Compania a terminat anul trecut cu profit net de 10,8 milioane lei, la venituri totale de peste 67 milioane lei.

EXCLUSIV Vânzări globale Dacia: creștere de peste 6% în 2022, pe o piață globală în scădere. Care este cel mai vândut model CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzări globale Dacia: creștere de peste 6% în 2022, pe o piață globală în scădere. Care este cel mai vândut model

Vulcangas are în plan construirea mai multor stații de alimentare cu GNL în România, după cum a relatat Profit.ro.

Subsidiara românească a companiei este condusă Costantino Amadei, vorbitor de limbă română, venit prima oară în România în 1994, când s-a ocupat de înființarea diviziei locale a ButanGas, compania de distribuție de gaz petrolier lichefiat (GPL) fondată în 1948 în Italia de omul de afaceri român Iosif Constantin Drăgan.

viewscnt
Afla mai multe despre
vulcangas
butangas
statii alimentare gnl
gaze naturale lichefiate