Trump analizează sancțiuni legate de proiectul gazoductului rusesc Nord Stream 2

Trump analizează sancțiuni legate de proiectul gazoductului rusesc Nord Stream 2
scris 13 iun 2019

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri că ia în considerare sancțiuni legate de gazoductul rusesc Nord Stream 2, avertizând Germania în privința dependenței de energia provenită din Rusia, transmite Reuters.

Nord Stream 2 a divizat Uniunea Europeană. Statele est-europene, nordice și cele baltice consideră că gazoductul cu o lungime de 1.225 de kilometri, care este în construcție, va crește dependența de Moscova, scrie News.ro.

Tranzacție: Omul de afaceri Dorin Mateiu, intrat pe piața imobiliară după vânzarea producătorilor de mezeluri Elit și Vericom, a preluat clădirea First Bank CITEȘTE ȘI Tranzacție: Omul de afaceri Dorin Mateiu, intrat pe piața imobiliară după vânzarea producătorilor de mezeluri Elit și Vericom, a preluat clădirea First Bank

În schimb, statele din nordul Europei, în special Germania, dau prioritate beneficiilor economice.

Secretarul american pentru Energie, Rick Perry, a declarat luna trecută că un proiect referitor la sancțiuni, care va impune restricții companiilor implicate în proiect, va fi prezentat într-un viitor nu prea îndepărtat.

Grupul rus Gazprom pune în aplicare proiectul Nord Stream 2 împreună cu partenerii occidentali Uniper, Wintershall, Engie, OMV și Shell.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
donald trump
nord stream 2