Turcia anunță extinderea operațiunilor sale de explorare de zăcăminte gazeifere în estul Mediteranei

Turcia anunță extinderea operațiunilor sale de explorare de zăcăminte gazeifere în estul Mediteranei
scris 16 aug 2020

Turcia a anunțat extinderea operațiunilor sale de explorare de zăcăminte gazeifere într-o zonă disputată din Mediterana de Est, în pofida apelurilor Uniunii Europene la dezescaladarea tensiunilor, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Într-o notificare maritimă (Navtex) emisă în noaptea de sâmbătă spre duminică, marina turcă anunță că nava de foraj Yavuz, desfășurată în largul Ciprului de mai multe luni, va efectua explorări în sud-vestul insulei între 18 august și 15 septembrie.

'Recomandăm cu fermitate să se evite deplasările în zona de căutări', a avertizat marina turcă în mesaj.

Retailerul ceh de mobilă și decorațiuni interioare Bonami anunță vânzări în creștere cu 50% în România în ultimele luni CITEȘTE ȘI Retailerul ceh de mobilă și decorațiuni interioare Bonami anunță vânzări în creștere cu 50% în România în ultimele luni

Săptămâna trecută, Ankara a desfășurat nava de cercetări seismice Oruç Reis, escortată de nave de război, într-o zonă revendicată de Grecia, provocând furia Atenei și preocuparea UE.

Oruç Reis operează între Cipru și insula elenă Creta până la 23 august.

Vineri, miniștrii de externe din Uniunea Europeană și-au declarat solidaritatea cu Grecia, chemând la dezescaladarea tensiunilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
explorare hidrocarburi mediterana
turcia grecia gaze naturale marea mediterana
turcia grecia conflict