Azerbaidjan și Iran negociază un proiect de construire a unor centrale electrice la frontiera comună

Azerbaidjan și Iran negociază un proiect de construire a unor centrale electrice la frontiera comună
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2020

Ministrul azer al Energiei, Parviz Shahbazov, și omologul său iranian Reza Ardakanian au discutat despre un proiect privind dezvoltarea unor centrale electrice la granița Azerbaidjanului cu Iranul, scrie publicația azeră Trend, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul reuniunii au fost discutate aspecte incluse pe agenda de cooperare bilaterală și trilaterală privind industria energiei electrice.

În discursul său, Shahbazov și-a informat omologul cu privire la poziția Azerbaidjanului legat de proiectele în curs de implementare în cooperare cu Iranul în domeniul energiei electrice și a proceselor de implementare, evaluând prelungirea termenului „acordului de cumpărare și vânzare de energie electrică” între Azerenerji OJSC și compania iraniană Tavanir până la finalul anului 2020, ca o etapă în sprijinul cooperării din acest domeniu.

Efectul neconstituționalității \ CITEȘTE ȘI Efectul neconstituționalității "milităriei" din starea de urgență: scad masiv veniturile din amenzi ale statului

În cadrul întâlnirii a fost discutat stadiul implementării hidrocentralelor „Khudafarin” și „Giz Galasi”, precum și al proiectului centralei hidroelectrice „Ordubad”.

Părțile au subliniat importanța accelerării lucrărilor la aceste proiecte, fiind luată o decizie de organizare a reuniunilor comisiilor tehnice relevante în viitorul apropiat.

Cei doi oficiali au remarcat, de asemenea, importanța creării unui coridor energetic ruso-azer-iranian pentru ambele țări.

Robert Trump, fratele mai mic al președintelui SUA, a încetat din viață CITEȘTE ȘI Robert Trump, fratele mai mic al președintelui SUA, a încetat din viață

Ei au subliniat, de asemenea, faptul că cele trei țări au ajuns la acorduri relevante privind pregătirea de către compania de consultanță și inginerie a unui studiu de fezabilitate pentru conectarea între ele a rețelelor electrice din Azerbaidjan, Iran și Rusia.

În cadrul reuniunii au fost discutate și perspectivele de cooperare dintre Azerbaidjan, Iran și Turcia în domeniul energiei electrice.

Părțile au considerat de bun augur continuarea în mod regulat a discuțiilor despre subiectele enunțate.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrale productie energie
frontiera azerbaidjan iran
cooperare energetica iran azerbaidjan