Ucraina a primit curent electric din România

Ucraina a primit curent electric din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2023

Compania Ukrenergo informează că atacul rusesc din noaptea de sâmbătă spre duminică nu a provocat noi daune infrastructurii energetice a rețelelor principale de pe teritoriul Ucrainei, anunță Korespondent, citat de agenția Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, compania precizează că, sâmbătă seară, între orele 21:00 și 22:00, pentru acoperirea vârfului de consum, sistemul energetic al Ucrainei a beneficiat de asistență de urgență din partea sistemului energetic al României. Ukrenergo subliniază că, în general, Ucraina are suficientă energie electrică pentru a acoperi nevoile consumatorilor, însă face apel la populație să consume electricitate cu moderație.

EXCLUSIV Profitul celui mai mare furnizor și distribuitor de gaze din România a explodat. Compania: A provenit 73% din ″circumstanțe excepționale″; deficit de cash, situația rămâne tensionată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Profitul celui mai mare furnizor și distribuitor de gaze din România a explodat. Compania: A provenit 73% din ″circumstanțe excepționale″; deficit de cash, situația rămâne tensionată

În toamna anului trecut, compania ucraineană de tranzacționare a energiei EKU a anunțat că efectuează importuri de probă din România.

După cum a relatat Profit.ro, România a acordat Republicii Moldova și Ucrainei ajutoare energetice de avarie anul trecut, după ce cele două sisteme energetice vecine s-au desprins de cel al Rusiei și s-au sincronizat de urgență la rețeaua interconectată a Europei continentale în martie 2022, la mai puțin de o lună de la startul agresiunii militare a Kremlinului.

UE prelungește suspendarea tarifelor vamale pentru importurile din Ucraina până în iunie 2024 CITEȘTE ȘI UE prelungește suspendarea tarifelor vamale pentru importurile din Ucraina până în iunie 2024

Ucraina se confrunta cu un deficit semnificativ de electricitate după ce Rusia a accelerat în octombrie 2022 atacurile cu rachete asupra infrastructurii energetice, ceea ce provocat întreruperi de energie în multe zone.

„Importul de electricitate poate deveni un instrument suplimentar pentru stabilizarea sistemului energetic al Ucrainei”, se arată într-un comunicat al EKU postat pe site-ul său.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
energie