UE aprobă extinderea până în decembrie 2023 a plafonării prețurilor la gazele naturale în Spania și Portugalia

UE aprobă extinderea până în decembrie 2023 a plafonării prețurilor la gazele naturale în Spania și Portugalia
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2023

Uniunea Europeană a fost de acord cu extinderea până în decembrie 2023 a plafonării prețurilor la gazele naturale folosit pentru generarea energiei în Spania și Portugalia, a anunțat ministrul spaniol al Energiei, Teresa Ribera, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Admițând că Peninsula Iberică are legături energetice slabe cu restul Europei, în 2022 Comisia Europeană a permis celor două țări să plafoneze prețurile, pentru a face față costurilor ridicate cu energia, scrie Agerpres.

PLANUL Cum vrea coaliția de guvernare să pună OMV Petrom la plata contribuției de solidaritate CITEȘTE ȘI PLANUL Cum vrea coaliția de guvernare să pună OMV Petrom la plata contribuției de solidaritate

"Acest instrument ne permite să menținem protecția consumatorilor până la finalul anului", a declarat Ribera la Bruxelles.

Un purtător de cuvânt al ministerului Energiei a precizat: "Acest acord permite extinderea mecanismului temporar prin care se plafonează prețul gazelor de la un nivel mediu de 55 euro per MWh, până la 65 euro per MWh la finalul acestei extinderi". Guvernele plătesc diferența între nivelul plafonat și prețul pieței, care a urcat semnificativ în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Portugalia și Spania au convins Comisia Europeană că ar trebui să li se permită să intervină asupra propriilor prețuri la electricitate, care sunt deseori mărite artificial de combustibilii fosili scumpi, chiar dacă regiunea utilizează masiv energia regenerabilă și are puține interconectări cu restul Europei.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
spania