UE și Bill Gates au lansat Breakthrough Energy Europe, un fond de investiții în energia verde. Ce se va întâmpla în România va fi anunțat la Profit Energy.forum

UE și Bill Gates au lansat Breakthrough Energy Europe, un fond de investiții în energia verde. Ce se va întâmpla în România va fi anunțat la Profit Energy.forum

Bill Gates (S) și președintele CE, Jean-Claude Juncker. Foto: CE

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 oct 2018

Comisia Europeană și Breakthrough Energy, fondul de investiții în energia verde condus de Bill Gates, au lansat Breakthrough Energy Europe (BEE), un fond dedicat dezvoltării și lansării de noi tehnologii în domeniul energiei din surse regenerabile. Ce se va întâmpla în România va fi anunțat la Profit Energy.forum, conferință organizată cu sprijinul Exxon Mobil, care va fi deschisă de ministrul Energiei, Anton Anton, și va reuni principalii jucători în domeniu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Detalii despre conferință pot fi aflate AICI

Cu o capitalizare de 100 de milioane de euro, Breakthrough Energy Europe va investi în companii din Europa care dezvoltă proiecte axate pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și pe promovarea eficienței energetice în sectoare ca electricitate, transport, agricultură, producție și construcția de clădiri.

“Avem nevoie de noi tehnologii pentru a evita cele mai grave efecte ale schimbării climatice (…). Oamenii de știință și antreprenorii care dezvoltă noi tehnologii pentru a aborda schimbările climatice au nevoie de capital pentru a înființa companii care să poată livra aceste inovații pe piața globală. Breakthrough Energy Europe este proiectat să furnizeze acest capital”, a spus Gates la ceremonia de semnare a memorandumului de înțelegere pentru înființarea fondului european.

Decizie: Distribuitorii de energie nu vor mai putea taxa primăriile pentru semafoarele, semnele rutiere și camerele de supraveghere instalate pe stâlpii de electricitate. Perspectivele pieței - anunțate la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI Decizie: Distribuitorii de energie nu vor mai putea taxa primăriile pentru semafoarele, semnele rutiere și camerele de supraveghere instalate pe stâlpii de electricitate. Perspectivele pieței - anunțate la Profit Energy.forum

Breakthrough Energy Europe va deveni operațional în 2019. Este un proiect pilot, care ar putea servi drept model pentru inițiative similare în alte domenii, arată Comisia.

Jumătate din capitalul fondului va fi furnizat de Breakthrough Energy, diferența până la 100 de milioane de euro urmând să fie asigurată din fonduri UE, prin intermediul programului Orizont 2020.

Breaktrough Energy, cu angajamente de capital însumând peste 1 miliard de dolari, a fost lansat în decembrie 2016 de cofondatorul Microsoft, Bill Gates, împreună cu alți peste 20 de investitori miliardari, printre care Jeff Bezzos, Mark Zuckerberg, Michael Bloomberg, George Soros, Richard Brenson și Jack Ma.

Fondul de investiții sprijină companiile care dezvoltă tehnologii în vederea combaterii schimbărilor climatice.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
bill gates
breakthrough energy europe
bee
investitii
energie verde
surse regenerabile
schimbari climatice