ULTIMA ORĂ Obligația montării în apartamente a repartitoarelor pentru căldură până la sfârșitul anului va fi amânată

ULTIMA ORĂ Obligația montării în apartamente a repartitoarelor pentru căldură până la sfârșitul anului va fi amânată
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 23 nov 2021

Obligația montării până la finele acestui an a repartitoarelor de căldură, în apartamentele din blocurile racordate la sistemul de încălzire centralizat, va fi amânată cu un an, respectiv până la 31 decembrie 2022, conform unui amendament admis de deputați în comisia de specialitate și care mai trebuie doar votat în plenul Camerei Deputaților, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

De ce este important: Printr-o lege intrată în vigoare la mijlocul lunii iulie, s-a stabilit că în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit.

Acum însă, fără căldură și apă caldă în pragul iernii, cu facturi umflate la energie și gaze, oamenii mai sunt puși la o cheltuială în plus, prin obligația de a monta repartitoare până la finalul acestui anTocmai de aceea, asociațiile de locatari au anunțat o petiție pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei legi, în contextul în care, doar în Capitală, din cele peste 500.000 de apartamente, doar 35% dintre ele au deja repartitoare.

Decizie, în primă etapă: Românii nu vor mai putea crește în gospodării, pentru propriul consum, decât cel mult 5 porci. Este interzisă hrănirea porcilor cu ”resturi alimentare” CITEȘTE ȘI Decizie, în primă etapă: Românii nu vor mai putea crește în gospodării, pentru propriul consum, decât cel mult 5 porci. Este interzisă hrănirea porcilor cu ”resturi alimentare”

Pentru a evita aceste costuri suplimentare, aleșii au adoptat în comisii prelungirea tremenului limită de instalare a repartitoarele, până la finele anului viitor.

Astfel, în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.

ULTIMA ORĂ Guvernul se pregătește să interzică centralele termice în blocurile noi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul se pregătește să interzică centralele termice în blocurile noi

Pentru a intra în vigoare, prevederea mai trebuie adoptată prin vot final de deputați și promulgată de șeful statului.

viewscnt
Afla mai multe despre
repartitoare
caldura
obligatie
termen
amanare
condominii
sistem
centralizat