ULTIMA ORĂ Pană masivă de curent în județul Brașov. UPDATE Reacția Transelectrica

ULTIMA ORĂ Pană masivă de curent în județul Brașov. UPDATE Reacția Transelectrica
scris 29 iun 2021

UPDATE Operatorul sistemului energetic național, Transelectrica, a transmis că alimentarea cu energie electrică a fost afectată în județele Brașov, Covasna și Prahova pe fondul vremii severe, din cauza unui defect survenit în rețeaua electrică de transport ale cărui cauze tehnice sunt în prezent în analiză.

"Marți, 29 iunie 2021, la ora 14.34, pe fondul fenomenelor meteorologice de vreme severă, a avut loc un defect în Rețeaua Electrică de Transport din zona Brașov, care a afectat alimentarea cu energie electrică din zona județelor Brașov, Covasna și nordul județului Prahova. Incidentul a fost remediat în jurul orei 14.53, toți consumatorii fiind ulterior realimentați. Cauzele tehnice ale producerii incidentului sunt în analiză la nivelul specialiștilor din CNTEE Transelectrica SA. Menționăm că în zona traversării montane a LEA 400 kV Gutinaș – Brașov este în vigoare un cod roșu de vreme severă, fiind emise mai multe avertizări prin intermediul sistemului ROALERT".

DECIZIE Solicitare a mediului de afaceri, adoptată: Angajatorii scapă de echivalentul ștampilei la folosirea semnăturii electronice în contractele de muncă CITEȘTE ȘI DECIZIE Solicitare a mediului de afaceri, adoptată: Angajatorii scapă de echivalentul ștampilei la folosirea semnăturii electronice în contractele de muncă

O pană de curent a lăsat marți fără energie electrică timp de circa 20 de minute întreg municipiul Brașov și tot județul s-a confruntat cu probleme de alimentare cu electricitate, scrie newsbv.ro.

Potrivit sursei citate, avaria a fost remediată după 15-20 de minute.

BERD urcă puternic prognoza de creștere pentru economia României CITEȘTE ȘI BERD urcă puternic prognoza de creștere pentru economia României

"Chiar până la Râșnov sunt locuințe care nu au curent electric. Și la Sfântu Gheorghe sunt probleme din acest punct de vedere. Reprezentanții Electrica (Distribuție Energie Electrică, operatorul de distribuție din grupul Electrica SA – n.r.) susțin că este vorba despre o avarie care ține de Transelectrica (operatorul sistemului național de transport al energiei – n.r.). (…) Totul, din cauza unui consum foarte ridicat de energie electrică. Și ieri, cartierele Astra și Tractorul au rămas fără curent electric zeci de minute", mai notează publicația brașoveană.

viewscnt
Afla mai multe despre
pana de curent
avarie sistem energetic
intrerupere alimentare energie