ULTIMA ORĂ Prețul carburanților a depășit 8 lei pe litru. Unde este cea mai scumpă benzină

ULTIMA ORĂ Prețul carburanților a depășit 8 lei pe litru. Unde este cea mai scumpă benzină
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2022

Prețul carburanților în România a depășit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru, arată datele analizate pe baza Monitorului Prețurilor la Carburanți, aplicație lansată de Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vom avea electricitate și gaze? Vom putea să le plătim? Conferința PROFIT NEWS TV "Maratonul energiei" vine cu răspunsurile

Conferința va fi organizată cu sprijinul Enel, Transgaz, E-Distribuție, FPPG, CEO Oltenia și Tinmar Energy

DETALII AICI

Profit.ro a relatat luni că scumpiri de 10 bani/l la carburanți au fost înregistrate peste weekend și că prețul carburanților a urcat de la începutul acestui an cu aproape o cincime și va continua să crească, efectele invadării Ucrainei de către Rusia nefiind încă facturate în prețul la pompă.

Depășirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piața din România și vine în contextul cererii mari de carburanți și al prețurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial, scrie Agerpres.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Astfel, un litru de benzină premium costă 8,14 lei la benzinăriile OMV din comuna Cornu și MOL din Bușteni, pe DN 1.

Alte benzinării din apropiere comercializează și ele carburanții la aproape 8 lei. De exemplu, un litru de benzină premium la stația Rompetrol din Comarnic costă 7,91 lei, la Petrom Bușteni costă 7,85, iar la Lukoil Azuga 7,92 lei.

Motorina premium costă și ea peste 8 lei la aceleași benzinării OMV și MOL (8,08 lei pe litru) și foarte aproape de acest prag la Rompetrol, Lukoil și Petrom.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Barilul de petrol pe piața europeană a depășit luni, 130 de lei și se tranzacționa, marți, cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
pret