ULTIMA ORĂ Unul din marile combinate chimice românești își reduce activitatea din cauza scumpirii gazelor și energiei și avertizează că pot urma concedieri colective

ULTIMA ORĂ Unul din marile combinate chimice românești își reduce activitatea din cauza scumpirii gazelor și energiei și avertizează că pot urma concedieri colective
scris 14 mar 2022

Combinatul chimic Chimcomplex SA, cel mai mare producător de polioli din Europa de Est, parte a grupului de companii controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza, transmite că este nevoit să își reducă activitatea, din cauza scumpirii energiei și gazelor, și avertizează că, dacă prețurile nu se vor tempera, va fi nevoit să recurgă la concedieri colective.

"Venim după o perioadă în care grupul nostru a avut o creștere sănătoasă și s-a consolidat în rândul celor mai performante companii din industria chimică regională. Acum ne aflăm în fața unor provocări socio-economice fără precedent în contextul războiului din Ucraina. Suntem deciși să acționăm pentru contracararea trendurilor negative ale pieței și păstrarea stabilității companiei, prin reducerea pierderilor economice pe care deja le resimțim", au declarat reprezentanții companiei, într-un anunț remis Bursei de Valori București.

Site-ul dedicat recensământului populației, căzut după primele ore de la debutul autorecenzării. Formularul poate fi completat direct pe portalul Institutului Național de Statistică CITEȘTE ȘI Site-ul dedicat recensământului populației, căzut după primele ore de la debutul autorecenzării. Formularul poate fi completat direct pe portalul Institutului Național de Statistică

Potrivit sursei citate, pentru compensarea impactului negativ al instabilității energetice, platforma Chimcomplex Borzești intră în revizie generală pentru minim trei săptămâni, oeprațiune necesară îmbunătățirii echipamentelor și a tehnologiilor de fabricație (eficientizarea producției, reducerea consumurilor energetice).

De asemenea, compania se declară nevoită să reanalizeze activitățile secțiilor de producție, în vederea restructurării acestora, pentru a rămâne profitabile, în noile condiții de creștere a costurilor materiilor prime.

VIDEO Panică la făină, zahăr, mălai și ulei în țară. Marile supermarketuri au pus limite de vânzare în anumite zone CITEȘTE ȘI VIDEO Panică la făină, zahăr, mălai și ulei în țară. Marile supermarketuri au pus limite de vânzare în anumite zone

Astfel, pe platforma Chimcomplex Borzești, activitatea secției Sodă se va reduce la jumătate, iar pe platforma Chimcomplex Râmnicu Vâlcea, trei secții consumatoare de gaz se vor închide pe termen nelimitat. În plus, compania va proceda la comasarea diviziilor din teritoriu.

"Angajații Chimcomplex sunt în continuare o prioritate absolută pentru companie. Încercăm să găsim soluții pentru protejarea lor, însă dacă prețurile la energie nu își vor reveni, suntem în situația în care va trebui să dăm curs programului de disponibilizare colectivă, după perioada de șomaj tehnic", se mai menționează în anunțul Chimcomplex.

ULTIMA ORĂ Uzina Ford din Craiova, vândută către Ford Otosan Turcia, în care constructorul are doar 41% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Uzina Ford din Craiova, vândută către Ford Otosan Turcia, în care constructorul are doar 41%

Chimcomplex spune că va continua să își concentreze atenția pe maximizarea producției de polioli/polieteri și a fabricării produselor pentru care este necesar un consum redus de energie, minimizând astfel dependența de gaz și energie.

"Rămânem realiști, ne facem scenarii de acțiune, cu vigilență, în fața schimbărilor economice lipsite de predictibilitate și acoperire în piață. Urmărim evoluția situației energetice la nivel mondial și regional și ne vom adapta permanent pentru a trece cu bine peste aceste perioade tulburi", au mai declarat reprezentanții companiei.

Stailer atrage o nouă investiție de tip bridge de 1 milion de euro și intră pe piața din Ungaria CITEȘTE ȘI Stailer atrage o nouă investiție de tip bridge de 1 milion de euro și intră pe piața din Ungaria

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și oxo-alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cu 2 platforme industrial, la Onești și Râmnicu Vâlcea.

În anul 2021, Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 2,24 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
scumpire energie
scumpire gaze
chimcomplex borzesti
chimcomplex oltchim
chimcomplex reducere activitate
chimcomplex concedieri