Franța vine în ajutorul automobiliștilor cu o subvenție de 15 eurocenți pe litrul de carburant

Franța vine în ajutorul automobiliștilor cu o subvenție de 15 eurocenți pe litrul de carburant
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2022

Premierul francez Jean Castex a anunțat că guvernul a decis să vină în sprijinul automobiliștilor, în contextul exploziei prețului carburanților, printr-un ramburs de 15 eurocenți pentru fiecare litru de carburant achiziționat de la pompă, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura va intra în vigoare de la 1 aprilie și va fi valabilă timp de patru luni, costurile pentru stat fiind evaluate la aproximativ două miliarde de euro, a precizat Jean Castex într-un interviu pentru cotidianul Le Parisien. Premierul francez a adăugat că de acest ramburs vor beneficia atât gospodăriile cât și firmele de transport și fermierii, iar măsura va fi valabilă pentru toate tipurile de carburanți. "Aceasta înseamnă că la fiecare plin de 60 de litri veți economisi 9 euro", a estimat premierul Jean Castex.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Reducerea se va aplica în momentul plății, în numerar sau cu cardul, la pompă și deci nu va fi vizibilă la prețurile afișate la benzinării, a detaliat premierul francez. Jean Castex a mai spus că varianta rambursării este mai rapidă decât votarea unei reduceri de taxe și, în plus, va permite și companiilor să beneficieze de această reducere. De asemenea, Castex i-a încurajat și pe distribuitorii de carburanți să facă un gest similar. "Dacă statul face un efort de 15 eurocenți pe litru, și ei ar face de exemplu un efort de 5 eurocenți, ar fi vorba de 20 de eurocenți care ar rămâne în buzunarul francezilor", a subliniat Jean Castex.

Prețurile de vânzare cu amănuntul la benzină și motorină a atins săptămâna acesta maxime istorice în multe țări din lume după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a creat noi tensiuni pe piața petrolului. În încercarea de a limita impactul creșterii continue a prețurilor la energie, guvernul de la Paris a adoptat mai multe măsuri precum plafonarea prețului gazelor naturale, limitarea la 4% a creșterii prețului la electricitate precum și acordarea de vouchere energetice. Premierul Jean Castex a estimat că impactul acestor măsuri se ridică la peste 20 de miliarde de euro, scrie Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
subventie
carburant