Un cartier din Oradea va fi încălzit cu apă geotermală

Un cartier din Oradea va fi încălzit cu apă geotermală
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2023

La Oradea a început operațiunea de săpare cu sonda care va extrage apa geotermală pentru încălzirea cartierului Nufărul 1, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Lucrările vor dura aproximativ două săptămâni, după care, vreme de trei luni, se vor face teste și probe de producție a forajului, anunță primarul Florin Birta.

TABEL A 5-a ieftinire semnificativă a carburanților în ultimele 6 zile. Prețul benzinei și cel al motorinei au coborât la un nivel nemaiîntâlnit de peste un an CITEȘTE ȘI TABEL A 5-a ieftinire semnificativă a carburanților în ultimele 6 zile. Prețul benzinei și cel al motorinei au coborât la un nivel nemaiîntâlnit de peste un an

Investiția din cartierul Nufărul 1 asigură tranziția spre un sistem de încălzire și preparare a apei calde ce se bazează pe energia din apa geotermală extrasă din zăcământul aflat în subteranul orașului, mai arată primarul Birta.

Beneficiari sunt aproximativ 13.500 locuitori ai cartierului Nufărul 1, respectiv peste 6.200 de apartamente, instituții publice și agenți economici care au spații comerciale la parterul blocurilor din cartier. Investiția se apropie de 90 de milioane de lei, fără TVA.

viewscnt
Afla mai multe despre
oradea
apa geotermala