Un conglomerat grec pregătește un parc fotovoltaic în România

Un conglomerat grec pregătește un parc fotovoltaic în România
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 13 dec 2022

O subsidiară locală a diviziei de dezvoltare și construcție de centrale de producție de energie solară și unități de stocare de electricitate a conglomeratului industrial grec Mytilineos pregătește construirea în România a unui parc fotovoltaic cu putere instalată de peste 121 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Parcul va fi amplasat în satul Uzunu din comuna Călugăreni, județul Giurgiu, pe o suprafață de 50 de hectare, relevă date analizate de Profit.ro.

Meta Estate Trust, asociere cu Rock Development, lansată de fostul bancher Mircea Cotigă, pentru un proiect imobiliar în Poiana Brașov CITEȘTE ȘI Meta Estate Trust, asociere cu Rock Development, lansată de fostul bancher Mircea Cotigă, pentru un proiect imobiliar în Poiana Brașov

Grupul grec a intrat inițial în proiect în 2021, cu o participație minoritară de 10%, și a rămas recent asociat unic, după ce a preluat deținerile partenerilor săi.

Termenul estimat de punere în funcțiune a unității de producție de energie solară de la Călugăreni este finalul anului 2025.

Rivian renunță, cel puțin pe moment, la ideea de a produce vehicule comerciale electrice în Europa, alături de Mercedes-Benz. România era în cărți CITEȘTE ȘI Rivian renunță, cel puțin pe moment, la ideea de a produce vehicule comerciale electrice în Europa, alături de Mercedes-Benz. România era în cărți

În septembrie anul trecut, italienii de la Enel Green Power anunțau că au încheiat cu aceeași divizie a Mytilineos două contracte de achiziție de proiecte de centrale fotovoltaice, din care unul pentru un parc de profil de 63 MW situat tot la Călugăreni, Giurgiu.

Grupul Mytilineos, cu operațiuni în principal în energie și metalugie, a terminat anul trecut cu un rulaj total de peste 2,6 miliarde euro, profit net de 181 milioane euro și un număr total de aproape 5.000 de angajați.

Compania, listată la Bursa din Atena, este urmașa unui business fondat în 1908 de familia Mytilineos.

CEO și președinte al Consiliului de Administrație este în continuare un membru al familiei, Evangelos Mytilineos, aflat la conducere din 1978.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc fotovoltaic
mytilineos
investitii energie regenerabila