Un politician PNL, înlocuit cu soția ca reprezentant al statului în CA-ul Delgaz Grid

Un politician PNL, înlocuit cu soția ca reprezentant al statului în CA-ul Delgaz Grid

Sursă foto: pagina Facebook a Delgaz Grid

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 26 aug 2021

Un politician PNL cu funcții de conducere atât în partid, cât și în administrația publică, numit vara trecută reprezentant al statului în Consiliul de Administrație al Delgaz Grid, companie cu rulaj anual de circa 1,5 miliarde lei, a demisionat, fiind înlocuit, în respectivul post de administrator de societate, de către soția sa, potrivit documentelor oficiale analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe 30 iunie anul trecut, Ștefan Rădulescu, în prezent vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov și prim-vicepreședinte al organizației județene a PNL, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al operatorului de distribuție de gaze naturale și energie electrică Delgaz Grid, controlat de grupul german de utilități E.ON. Numirea a fost făcută la propunerea Ministerului Energiei, condus de liberalul Virgil Popescu, care deține 13,51% din capitalul companiei.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Noile tarife RCA - Creșteri pentru toate categoriile de autovehicule în cazul anumitor șoferi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Noile tarife RCA - Creșteri pentru toate categoriile de autovehicule în cazul anumitor șoferi

Acum, în 2021, la finalul lunii iulie, AGA Delgaz Grid a luat act de demisia lui Ștefan Rădulescu din CA-ul companiei. În aceeași ședință, acționarii au votat, tot la propunerea Ministerului Energiei, numirea soției vicelui CJ Ilfov, Valentina Ștefania Rădulescu, ca administrator al Delgaz Grid, cu un mandat de 4 ani. Potrivit celei mai recente declarații de avere a soțului, Valentina Ștefania Rădulescu a lucrat anul trecut la Senat.

Aceeași sursă arată că Ștefan Rădulescu a avut, ca membru în CA-ul operatorului de distribuție, o indemnizație lunară netă de 3.000 de lei. El a mai încasat anul trecut indemnizații și salarii de la CJ Ilfov (ca vicepreședinte și consilier județean, precum și ca membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică din județ), Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov și Autoritatea Aeronautică Civilă Română (ca membru în CA). Rădulescu a mai raportat pentru 2020 venituri din închirierea de imobile, precum și din tranzacționarea de criptomonede (câștig de peste 34.000 euro anul trecut, cu dețineri totale evaluate la aproape 118.000 dolari, raportate în iunie 2021)

Ștefan Rădulescu. Sursă foto: Facebook

Ștefan Rădulescu. Sursă foto: Facebook

Starea de alertă pentru neridicarea gunoaielor, prelungită în sectorul 1 de CLSU. Prefectul Capitalei va lua decizia finală CITEȘTE ȘI Starea de alertă pentru neridicarea gunoaielor, prelungită în sectorul 1 de CLSU. Prefectul Capitalei va lua decizia finală

În aceeași ședință AGA a mai fost numit un reprezentant nou al Ministerului Energiei în CA-ul Delgaz Grid, respectiv Anamaria Florescu, membru PNL, director în cadrul Autorității pentru Digitalizarea României, fost director de cabinet al secretarului de stat liberal din Ministerul Mediului Mircea Fechet. Ea a fost numită în locul fostului președinte al organizației Bihor a Partidului Mișcarea Populară (PMP), Andrei Amariței.

Hotelierii români, supărați pe Airbnb. Călin Ile, președintele FIHR: \ CITEȘTE ȘI Hotelierii români, supărați pe Airbnb. Călin Ile, președintele FIHR: "Nu sunt reglementați. Trebuie să intre și să joace și ei după niște reguli, pentru siguranța clienților, nu de fiscalitate".

Până de curând, Anamaria Florescu a fost membră și în CA-ul companiei românești de stat din domeniul apărării IOR SA, poziție în care fusese numită anul trecut.

Celui de-al treilea reprezentant al statului român în Consiliul de Administrație al Delgaz Grid, Rareș Alexandru Ionescu, numit anul trecut, i s-a acordat în iulie 2021 un nou mandat de 4 ani. El mai este administrator și la filiala de mentenanță SMART SA a Transelectrica, precum și asociat și administrator la firma de instalații electrice din Călărași Proinstal SRL. În trecut, el a fost consilier local PDL la Călărași, director la AJOFM și la Garda de Mediu în județ, precum și președinte al CA-ului Spitalului Județean Călărași.

Lansările online de filme creează conflicte între producători și actori. Disney caută să transfere în arbitraj procesul deschis de Scarlett Johansson CITEȘTE ȘI Lansările online de filme creează conflicte între producători și actori. Disney caută să transfere în arbitraj procesul deschis de Scarlett Johansson

Premierul Florin Cîțu a declarat recent că a fost nevoit să numească secretari de stat ai actualei coaliții de guvernare sau consilieri proprii în consiliile de administrație ale companiilor de stat pentru că miniștrii întârzie să organizeze concursuri pentru manageri selectați conform OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Întrebat de ce mai mulți consilieri de stat, consilieri personali sau secretari de stat se află în CA-uri, premierul Cîțu a arătat că lipsa concursurilor pentru posturi de managament și nevoia de funcționare a companiilor l-au determinat să facă aceste numiri. "Pe de-o parte, din punctul meu de vedere, este vorba de oamenii în care ai încredere, dar pe de altă parte, da, trenează și am cerut acele concursuri pe (Ordonanța – n.r.) 109. Dacă nu ai concursuri pe 109, trebuie să numești pe cineva acolo temporar, pentru că altfel blochezi situația. Acești oameni sunt numiți temporar pe două luni de zile, pe patru luni de zile. Încerc să fie cât mai scurtă perioada, ca să poată să fie organizate aceste concursuri pe 109. Nu sunt numiți pe o perioadă lungă. Imediat când s-au făcut concursurile, ei pleacă de acolo, dar aștept de la toate ministerele aceste concursuri pe 109, care văd că întârzie și până atunci trebuie să avem o perioadă în care aceste lucruri să funcționeze”, a susținut Cîțu.

Planetariul din Constanța va fi modernizat - va trece la 4K și va fi dotat cu un simulator astronomic digital CITEȘTE ȘI Planetariul din Constanța va fi modernizat - va trece la 4K și va fi dotat cu un simulator astronomic digital

Delgaz Grid, fosta E.ON Distribuție (până în 2017), operează rețele de distribuție de gaze de circa 22.650 km în 20 de județe din partea de nord și de vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău), precum și o rețea de distribuție de electricitate de peste 81.500 km în șase județe din Moldova, respectiv Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Compania a terminat anul trecut cu pierderi ce au depășit 55 milioane lei, la o o cifră de afaceri de aproape 1,5 miliarde lei, și cu un număr mediu de peste 5.000 de angajați.

Pe site-ul Ministerului Energiei, acționar minoritar semnificativ al Delgaz Grid, informațiile despre companie nu au mai fost actualizate cel puțin din 2016, de când aceasta se numea încă E.ON Distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
consilii de administratie companii de stat
ca-uri companii de stat
numiri politice administratori companii de stat
florin citu companii de stat
pnl companii de stat