Un raport al Guvernului SUA trage un semnal de alarmă privind încălzirea climatică: Ultimele decenii sunt cele mai călduroase din ultimii 1500 de ani

Un raport al Guvernului SUA trage un semnal de alarmă privind încălzirea climatică: Ultimele decenii sunt cele mai călduroase din ultimii 1500 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2017

Temperaturile medii din Statele Unite au crescut rapid și spectaculos, ultimele decenii fiind cele mai călduroase din ultimii 1500 de ani, arată un raport preliminar al Guvernului federal publicat marți de New York Times și citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Americanii resimt încă de acum efectele schimbării climatice”, se arată în raportul realizat de 13 agenții, care nu a fost, însă, publicat oficial și care nu a fost aprobat de administrația prezidențială.

Documentul “contrazice direct afirmațiile președintelui Trump și ale membrilor cabinetului său, potrivit cărora contribuția umană la schimbarea climatică nu a fost confirmată, iar posibilitatea de a prevedea efectele sale este limitată”, scrie New York Times. 

Proiectul de raport, care face parte din evaluarea națională privind clima în Statele Unite, este efectuat la fiecare patru ani și este semnat de Academia Națională de Științe, scrie News.ro.

O problemă de securitate a panourilor solare ar putea lăsa fără energie o parte a Europei. Pagubele ar putea fi de ordinul miliardelor de euro CITEȘTE ȘI O problemă de securitate a panourilor solare ar putea lăsa fără energie o parte a Europei. Pagubele ar putea fi de ordinul miliardelor de euro

SUA au confirmat vineri, în scris, ONU intenția de a se retrage din Acordul pentru Climă de la Paris. Washingtonul afirmă, însă, că va continua să participe la negocierile internaționale, a anunțat vineri Departamentul de Stat american.

Respectând o promisiune de campanie, Donald Trump a anunțat pe 1 iunie că SUA se retrag din acordul care vizează să limiteze încălzirea climatică, semnat în decembrie 2015 de 195 de țări, în capitala Franței.

El a descris textul drept nefast pentru economia americană, însă nu a exclus posibilitatea de a reînscrie țara în acord după o renegociere sau posibilitatea de a încheia un “nou acord, care să apere” interesele Statelor Unite. 

viewscnt
Afla mai multe despre
guvernul sua
caldura