Unele state membre ale OPEC+ nu au reușit să crească livrările de petrol conform angajamentelor asumate

Unele state membre ale OPEC+ nu au reușit să crească livrările de petrol conform angajamentelor asumate
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2021

OPEC+ nu a mărit livrările de petrol din septembrie în conformitate cu angajamentele asumate, unele state membre având probleme de producție, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru astăzi, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Statele OPEC și aliații lor, între care și Rusia, s-au angajat că mărească lunar livrările cu 400.000 de barili pe zi, până la începutul anului viitor, pentru eliminarea treptată a restricțiilor introduse în perioada în care cererea era afectată de pandemia de coronavirus, scrie News.ro.

DOCUMENT Măsurile statului împotriva scumpirilor la energie și gaze - poza de moment CITEȘTE ȘI DOCUMENT Măsurile statului împotriva scumpirilor la energie și gaze - poza de moment

Investițiile insuficiente și problemele de întreținere a instalațiilor au împiedicat eforturile Angolei și Nigeriei de a mări producția, iar problema va continua probabil să afecteze producătorii din Africa de Vest în viitorul apropiat.

Săptămâna trecută, Arabia Saudită, liderul de facto al OPEC, a apărat politica de creștere treptată a producției a OPEC+, în pofida apelurilor din partea consumatorilor importanți, precum Statele Unite, de a adăuga mai mulți barili pe măsură ce prețurile petrolului cresc.

Întrebat despre apelurile ca OPEC + să crească mai mult producția, ministrul saudit al Energiei, prințul Abdulaziz bin Salman a spus: "Le tot spun oamenilor că creștem producția".

Prețul la petrolul Brent a fost tranzacționat luni aproape 86 de dolari pe baril, o valoare maximă a ultimilor trei ani, susținut de cererea puternică.

Al Dahra Holding, proprietarul Agricost, deschide noi fabrici în România, Bulgaria și Serbia, investiție de peste 100 milioane euro. Devine lider la producția și exportul de furaje în Europa de Est CITEȘTE ȘI Al Dahra Holding, proprietarul Agricost, deschide noi fabrici în România, Bulgaria și Serbia, investiție de peste 100 milioane euro. Devine lider la producția și exportul de furaje în Europa de Est

Potrivit raportului lunar al Agenției Internaționale pentru Energie, publicat săptămâna trecută, capacitatea de rezervă a OPEC + ar putea scădea sub 4 milioane bpd până în trimestrul patru al anului 2022, de la 9 milioane bpd în primul trimestru al anului 2021.

Capacitatea de rezervă va fi concentrată în producătorii Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Irak și Kuweit, consideră AIE.

Reprezentanții țărilor membre ale OPEC + se întrunesc pe 4 noiembrie pentru a stabili politica aferentă lunii decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec+
petrol