Unitatea 1 a Centralei de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național

Unitatea 1 a Centralei de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2018

Unitatea 1 a Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă a fost reconectată în această dimineață la Sistemul Energetic Național, urmând să atingă puterea nominală în această seară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavodă pentru o perioadă de aproximativ 48 de ore a fost luată conservativ în dimineața zilei de 25 martie 2018 și a fost determinată de apariția unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, a cărui rezolvare a impus starea de oprire a Unității în conformitate cu cerințele de bază de proiect", se arată într-un comunicat al Nuclearelectrica.

Unitatea 2 a revenit la putere nominală luni dimineața, după ce reducerea acesteia a fost cauzată de necesitatea înlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensat, din partea clasică a centralei.

Canadienii de la Euro Sun se îndreaptă spre avizul final pentru aurul din Rovina, al doilea cel mai mare zăcământ din Europa, la 50 kilometri de Roșia Montană, unde statul se ceartă cu alți canadieni CITEȘTE ȘI Canadienii de la Euro Sun se îndreaptă spre avizul final pentru aurul din Rovina, al doilea cel mai mare zăcământ din Europa, la 50 kilometri de Roșia Montană, unde statul se ceartă cu alți canadieni

Compania a anunțat duminică seara că puterea Unității 2 a centralei va fi redusă la 55% (aproximativ 300 MW), după ce în urmă cu câteva ore societatea a informat că a oprit controlat Unitatea 1 din cauza unei defecțiuni. De asemenea, reactorul 1 a fost oprit.

Nuclearelectrica a raportat pentru anul trecut un profit net de 303 milioane lei, mai mare cu 172% față de anul anterior. Veniturile din exploatare au urcat cu 15% anul trecut, la 1,93 miliarde lei. 

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrala cernavoda
centrala nucleara