Uniunea Europeană vrea să înlocuiască livrările de gaze rusești cu volume suplimentare din Nigeria

Uniunea Europeană vrea să înlocuiască livrările de gaze rusești cu volume suplimentare din Nigeria
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2022

Uniunea Europeană caută volume suplimentare de gaze din Nigeria, în timp ce se pregătește pentru potențiale reduceri ale aprovizionării din Rusia, a declarat sâmbătă Matthew Baldwin, director general adjunct al departamentului de energie al Comisiei Europene, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Baldwin a făcut declarația în Nigeria, unde a avut întâlniri cu oficiali de la cel mai mare producător de petrol din Africa, în această săptămână. Acolo i s-a spus că Nigeria îmbunătățește securitatea în Delta Nigerului și intenționează să redeschidă conducta Trans Niger, după luna august, ceea ce va duce la exporturi de gaze mai mari către Europa, scrie News.ro.

UE importă 14% din achizițiile sale de GNL din Nigeria și există potențialul de a dubla acest lucru, a declarat Baldwin pentru Reuters, prin telefon.

Producția de petrol și gaze din Nigeria este redusă de furtul și vandalizarea conductelor, lăsând terminalul producătorului de gaz Nigeria LNG din Bonny Island să funcționeze la o capacitate de 60%.

”Dacă putem ajunge până la 80%, în acel moment ar putea exista GNL suplimentar care ar putea fi disponibil pentru mărfurile spot care urmează să vină în Europa”, a spus Baldwin.

”Ei (oficialii nigerieni) ne-au spus: ‘Veniți și vorbiți din nou cu noi la sfârșitul lunii august, pentru că credem că putem face progrese reale în acest sens’”.

Nigeria NLG este deținută de compania petrolieră de stat NNPC, Shell, TotalEnergies și Eni.

Comisia Europeană a declarat miercuri că statele membre UE ar trebui să-și reducă consumul de gaz cu 15% din august până în martie. Obiectivul ar fi inițial voluntar, dar ar deveni obligatoriu dacă Comisia ar declara o urgență.

Anul trecut, Nigeria a exportat 23 de miliarde de metri cubi de gaze către UE, dar cifra a scăzut de-a lungul anilor. În 2018, UE a cumpărat 36 de miliarde de metri cubi de GNL din Nigeria, a spus Baldwin.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
nigeria
gaze
rusia
ucraina