Veniturile aduse de exporturile iraniene de energie, în creștere

Veniturile aduse de exporturile iraniene de energie, în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2022

Veniturile din exporturile de energie ale Iranului în primele două luni ale anului iranian (21 martie - 21 mai) sunt cu 60% mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a declarat un oficial al Ministerului iranian al Petrolului, pentru agenția de presă SHANA a ministerului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

pentru agenția de presă SHANA a ministerului, transmite Reuters.

PREMIERĂ Dinamo, cu mari probleme financiare, a retrogradat pentru prima dată în eșalonul secund CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Dinamo, cu mari probleme financiare, a retrogradat pentru prima dată în eșalonul secund

Oficialul nu a dat un motiv pentru creșterea veniturilor, care vine în condițiile în care prețurile petrolului aproape s-au dublat față de acum un an din cauza războiului din Ucraina și ca efect al redresării economice globale după pandemia de Covis-19, scrie News.ro.

Guvernul iranian spune că exporturile de petrol continua, în pofida sancțiunilor americane reimpuse în 2018, după ce fostul președinte al SUA Donald Trump s-a retras dintr-un acord care ridica sancțiunile în schimbul restrângerii programului nuclear al Iranului.

Discuțiile pentru relansarea acordului din 2015 și pentru a permite eliminarea sancțiunilor americane au fost suspendate din martie, în principal din cauza insistențelor Teheranului ca Washingtonul să elimine Gărzile Revoluționare Islamice de pe lista americană a organizațiilor teroriste desemnate.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
energie