Vicepreședintele KMG: Guvernul român nu respectă promisiuni și și-a înghețat angajamentele

Vicepreședintele KMG: Guvernul român nu respectă promisiuni și și-a înghețat angajamentele
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2016

Vicepreședintele KMG International, Azamat Zhangulov, crede că, după Brexit, guvernele din întreaga lume trebuie să facă tot ce este posibil pentru a încuraja investițiile străine, subliniind în acest context că Guvernul român nu își respectă promisiunile și, momentan, și-a înghețat angajamentele față de companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În experiența mea, cel mai bun mod pentru a crea locuri de muncă, salarii mari și pentru a stimula creșterea economică este ca întreprinderile private să lucreze în parteneriat cu cheltuielile publice. Crucial este să ai un climat investițional care creează condiții concurențiale echitabile astfel încât toate industriile să poată lucra eficient și corect. În momentul de față trebuie să spun că Guvernul român nu își respectă promisiunile", a apreciat Azamat Zhangulov, senior vicepreședinte al KMG International, într-un interviu acordat portalului de știri EU Today.

În luna mai a acestui an, procurorii DIICOT au pus sechestru pe rafinăria Petromidia, în cadrul unui dosar penal care vizează modul în care a fost privatizată rafinăria. Acest dosar este disjuns din dosarul Rompetrol, în care a fost judecat și omul de afaceri Dinu Patriciu.

Anul trecut au fost descoperite cele mai puține zăcăminte de petrol începând cu 1952 CITEȘTE ȘI Anul trecut au fost descoperite cele mai puține zăcăminte de petrol începând cu 1952

Azamat Zhangulov a subliniat că tot ceea ce a fost făcut în numele KMG International (actuala denumire a Grupului Rompetrol) a fost legal, cu aprobarea Guvernului. "Suntem cumpărători de bună credință și integri. Vrem să ne creștem afacerile aici, să continuăm să facem investiții și să creăm locuri de muncă. Întrebarea la care doar statul poate răspunde este dacă ne lasă și dacă putem să ne reluăm afacerile", a precizat Azamat Zhangulov. "Suntem gata să distribuim aproximativ 300 de milioane de dolari către statul român în conformitate cu acordul nostru. Suntem gata de asemenea să înființăm, în parteneriat, un fond de dezvoltare pentru România în valoare de până la un miliard de dolari. Suntem pregătiți dar deocamdată nu putem încheia aceste acorduri doar din partea noastră, avem nevoie și de participarea statului. Pentru moment statul român și-a înghețat angajamentele și responsabilitățile în ceea ce ne privește", a declarat Azamat Zhangulov.

În România, KMG International operează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an și cea mai mare unitate de profil, rafinăria Vega Ploiești - cea mai veche unitate de profil în funcțiune (1905) și unicul producător de bitum și hexan, dar și o rețea de distribuție a carburanților formată din peste 700 de puncte de alimentare, 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii și 3 stații de îmbuteliere GPL și 6 depozite.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol
kmg