VIDEO&FOTO Investiție gigant în România în panouri solare

VIDEO&FOTO Investiție gigant în România în panouri solare
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2023

Compania germană AE SOLAR va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România, valoarea totală a investiției fiind de un miliard de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În faza inițială, acest proiect mai amplu va avea o capacitate de 2 GW, iar la finalizarea integrării complete a fluxurilor de producție în România va atinge 10 GW, ceea ce reprezintă o treime din necesarul european.

Reprezentanții companiei i-au confirmat astăzi premierului Ciucă că vor operaționaliza prima fază în acest an - VEZI VIDEO MAI JOS

Negocierile Enel - PPC pentru vânzarea afacerii din România au fost prelungite. „Câteva zile de răbdare!” CITEȘTE ȘI Negocierile Enel - PPC pentru vânzarea afacerii din România au fost prelungite. „Câteva zile de răbdare!”

Premierul Ciucă a arătat că la nivelul Guvernului, vor fi analizate resursele care pot fi asigurate prin finanțări europene sau de la bugetul de stat, pentru a sprijini realizarea proiectului, ceea ce poate preuspune inclusiv acordarea unui ajutor de stat.

În privința modalităților de a susține dezvoltarea aplicabilității investiției de amploare, vor fi implicați specialiști din cadrul Rețelei Universităților de la Marea Neagră, care vor putea coopera prin intermediul unui parc științific complementar facilităților de producție.

VIDEO&FOTO Investiție gigant în România în panouri solare

“Această investiție va plasa România în centrul producției europene de panouri solare, contribuind substanțial nu doar la independența energetică, dar și la protejarea mediului, prin folosirea energiei regenerabile, curate, pentru producerea de electricitate. Guvernul răspunde, astfel, nu doar unei cerințe asumate la nivel european, dar și nevoii resimțite de cetățeni și companiile private de a accesa soluții ieftine și prietenoase cu mediul pentru a avea energie”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Tranzacție - Compania portugheză Greenvolt investește într-un nou parc fotovoltaic în România, după ce a preluat tot pe piața locală cel mai mare parc pe care gigantul Samsung îl deținea în afara Americii de Nord CITEȘTE ȘI Tranzacție - Compania portugheză Greenvolt investește într-un nou parc fotovoltaic în România, după ce a preluat tot pe piața locală cel mai mare parc pe care gigantul Samsung îl deținea în afara Americii de Nord

AE Solar, producător german de panouri solare TIER1, a fost fondat în 2003. Cu sediul central în Königsbrunn, compania are o prezență în peste 95 de țări, acoperind Africa, Asia-Pacific, Asia, Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord și America de Sud.

AE Solar are o capacitate anuală de 2,5 GW de către fabricile de producție din Europa și Asia, de asemenea, cu filiale în Mexic (din 2017), Brazilia (din 2018) și Arabia Saudită (din 2018).

Compania are peste 850 de angajați.

Ministrul Finanțelor spune că OMV va plăti taxa de solidaritate: Așteptați luna iunie CITEȘTE ȘI Ministrul Finanțelor spune că OMV va plăti taxa de solidaritate: Așteptați luna iunie

De asemenea, are echipe de vânzări din Georgia, Germania, Turcia, China, Mexic, Brazilia, Arabia Saudită.

AE Solar este membru al Pactului Global al ONU.

viewscnt
Afla mai multe despre
ae solar
panouri
solare
fabrica
investiție