VIDEO Operatorul centralei Cernavodă vrea un sistem avansat de filmare pentru detectarea defecțiunilor invizibile ochiului uman

VIDEO Operatorul centralei Cernavodă vrea un sistem avansat de filmare pentru detectarea defecțiunilor invizibile ochiului uman

Sursă foto: captură YouTube

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 20 nov 2020

Compania de stat Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare Cernavodă, vrea să-și cumpere un sistem avansat de filmare și analiză video cu ajutorul căruia să poată detecta defecțiuni invizibile ochiului uman la anumite tipuri de echipamente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Nuclearelectrica testează piața în vederea lansării ulterioare a unei proceduri de achiziție prin care să cumpere un echipament de înregistrare video slow motion.

Scopul este "depistarea defectelor produse de vibrații și invizibile ochiului uman la echipamente rotative, sisteme de conducte, structuri, prin amplificarea mișcării vibratorii produse de acestea la un nivel vizibil ochiului uman", potrivit documentației elaborate de companie.

CONFIRMARE Cromwell Property Group, deținut de cele mai mari fonduri de investiții din lume, iese din România. Cea mai mare tranzacție din punct de vedere al suprafeței de pe piața logistică din România în 2020 CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Cromwell Property Group, deținut de cele mai mari fonduri de investiții din lume, iese din România. Cea mai mare tranzacție din punct de vedere al suprafeței de pe piața logistică din România în 2020

Sursa citată arată că astfel de sisteme de filmare și analiză video sunt utilizate cu succes la centralele nucleare CANDU canadiene Darlington și Pickering, precum și în China.

Operatorul centralei Cernavodă vrea să cumpere un sistem video de tip IRIS M Motion Amplification compus în principal dintr-o cameră de mare viteză, 5 lentile, alimentare USB și cablu de date, trepied pentru cameră, amortizori de vibrații pentru trepied, o cutie de transport rezistentă la șocuri tip "Pelican Air 1615", un laptop pentru uz industrial, soft de analiză cu licență, o lampă led cu intensitate luminoasă de 5.000 de lumeni, un reflector de 7 inchi și o telecomandă pentru ajustarea intensității luminoase, plus servicii de service (pe perioada de garanție) și training.

Astfel de sisteme video facilitează, conform Nuclearelectrica, identificarea cu acuratețe a principalelor cauze ce produc vibrații excesive asupra echipamentelor în mișcare, prin amplificarea mișcărilor ascunse la un nivel vizibil ochiului uman. Achiziția va ajuta la consolidarea programului de întreținere predictivă, precizează compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrala nucleara cernavoda reparatii
centrala nucleara cernavoda mentenanta intretinere
sistem filmare slow motion
nuclearelectrica mentenanta