Virgil Popescu: Eu estimez, din aprilie, o temperare a prețului la gaz, care va duce și la o temperare a prețului la energie electrică

Virgil Popescu: Eu estimez, din aprilie, o temperare a prețului la gaz, care va duce și la o temperare a prețului la energie electrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că se așteaptă, din aprilie încolo, la o scădere a prețului la gaz care va angrena și o scădere a prețului la energie electrică. Ministrul precizează că aceasta este tendința mai ales că, pe timp de vară, consumul este mult redus. ”Nu ne așteptăm la o scădere a prețului la energie electrică la nivelul anului trecut, așa ceva nu se mai poate”, a mai afirmat ministrul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Virgil Popescu a anunțat, la Digi 24, că se face o evaluare în cursul lunii ianuarie pentru a se vedea tendința prețurilor în continuare. 

Auchan reia atacul pentru cumpărarea Carrefour CITEȘTE ȘI Auchan reia atacul pentru cumpărarea Carrefour

”Eu estimez, din aprilie încolo, o temperare a prețului la gaz natural, o scădere a prețului la gaz, care, evident, va duce și la o temperare a prețului la energie electrică. Primăvara și vara scade consumul, nu va mai fi așa o presiune pe preț”, a declarat ministrul. 

Acesta a reiterat ideea că ”creșterea exponențială a prețului gazului natural sa datorat jocului geo-politic al Federației Ruse, prin Gazprom”. 

”E complicat să joci la fel într-o perioadă în care nu ai cerere. Vara, consumul scade foarte mult”, a mai spus ministrul. 

Acesta a precizat că scăderea prețului la gaz va angrena și scăderea prețului la energie electrică: ”Nu e așteptăm la o scădere a prețului la energie electrică la nivelul anului trecut, este clar că așa ceva nu se mai poate. Prețul certificatului de CO2 a crescut foarte mult”. 

MiInistrul anunță că se caută măsuri și pentru toamna-iarna viitoare. 

”Vom vedea ce măsuri vom lua în continuare pentru toamna și iarna următoare, gândim noi seturi de măsuri care să nu ne prindă nepregătiți în perioada următoare”,  adăugat ministrul.  

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil popescu
facturi
gaze