Vrancart, și cu proprietarii Dedeman în spate, vrea să construiască un parc fotovoltaic

Vrancart, și cu proprietarii Dedeman în spate, vrea să construiască un parc fotovoltaic
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2023

Compania Vrancart, producător de carton ondulat și hârtie igienică, a semnat un contract de finanțare cu Ministerul Energiei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru dezvoltarea proiectului “Construire Parc Fotovoltaic cu Centrală Electrică, Clădire Post Transformare, Drum Acces, Cabină de Pază și Utilități” în orașul Adjud, județ Vrancea. Valoarea totală a proiectului este de 96,87 milioane fără TVA, din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă este de 28,95 milioane lei fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
OMV: România este prima destinație a gazelor din Marea Neagră. Transgaz: Nu vor fi suficiente CITEȘTE ȘI OMV: România este prima destinație a gazelor din Marea Neagră. Transgaz: Nu vor fi suficiente

Proiectul are ca scop final dezvoltarea și operarea unei facilități moderne de producere a energiei verzi, cu o putere instalată estimată de 20 MW, și reprezintă un demers al societății de implementare a strategiei sale de dezvoltare durabilă.

Vrancart are o capitalizare de 199,76 milioane lei. 75,5% din acțiunile companiei sunt deținute de Lion Capital din Arad, în timp ce Pavăl Holding, deținut de fondatorii Dedeman, deține 17,16%.

Compania a realizat în primul semestru al anului un profit net de 8,54 milioane lei și venituri totale de 236,2 milioane lei din 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
vrancart
parc fotovoltaic