Vuza a desemnat un fost top-manager Rompetrol și Coca Cola să se ocupe de investiții, fonduri UE și relația cu statul la Oltchim după preluarea activelor de către Chimcomplex

Vuza a desemnat un fost top-manager Rompetrol și Coca Cola să se ocupe de investiții, fonduri UE și relația cu statul la Oltchim după preluarea activelor de către Chimcomplex
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 26 oct 2018

Consiliul de Administrație al Chimcomplex, condus de patronul companiei, omul de afaceri Ștefan Vuza, a decis luna trecută înființarea din punct de vedere juridic a sucursalei Oltchim a societății și autorizarea funcționării acesteia, în perspectiva finalizării tranzacției de preluare a principalelor active ale combinatului chimic vâlcean, precum și numirea în funcția de director de investiții și fonduri structurale a noii sucursale a lui Titov Iuri Buzescu, fost vicepreședinte al grupului Rompetrol, responsabil cu operațiunile retail, de asemenea fost director comercial al Coca Cola România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Buzescu a fost împuternicit și să reprezinte sucursala Oltchim a Chimcomplex în relația cu autoritățile locale și naționale.

Titov Iuri Buzescu și-a început cariera profesională chiar la combinatul Oltchim, în 1989, ca stagiar, după absolvirea Facultății de Energetică din cadrul Politehnicii din București. Ulterior, a fost manager la o fabrică de sodă caustică din Libia.

Dăncilă nu vrea salariu minim majorat din noiembrie, cum deja a fost redactată hotărârea de guvern: La 1 decembrie sau 1 ianuarie CITEȘTE ȘI Dăncilă nu vrea salariu minim majorat din noiembrie, cum deja a fost redactată hotărârea de guvern: La 1 decembrie sau 1 ianuarie

Între 1995 și 2007 a ocupat mai multe funcții în cadrul Coca Cola România, culminând cu cea de director comercial, a doua ca importanță în organizație, după care a fost cooptat în grupul Rompetrol, ca vicepreședinte responsabil cu retailul, poziție pe care a ocupat-o până în 2013. Buzescu a fost și consilier al CEO-ului grupului Rompetrol.

Oltchim a anunțat recent că data limită de finalizare a tranzacției de vânzare de active încheiate cu Chimcomplex a fost prelungită cu o lună.

"Oltchim anunță prelungirea datei limită pentru îndeplinirea condițiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare active încheiat între Oltchim SA, în calitate de vânzător, și Chimcomplex SA Borzești, în calitate de cumpărător, de la data de 17.10.2018 la 17.11.2018. Conform prevederilor contractuale, termenul pentru plata prețului tranzacției începe să curgă de la îndeplinirea condițiilor suspensive", se arată într-un anunț al Oltchim remis Bursei de Valori București.

Vitezele medii de transfer de date au crescut. Orange a detronat RCS&RDS la internetul fix, prin dublarea vitezei. Aproape toți operatorii sunt însă în creștere CITEȘTE ȘI Vitezele medii de transfer de date au crescut. Orange a detronat RCS&RDS la internetul fix, prin dublarea vitezei. Aproape toți operatorii sunt însă în creștere

După cum a anunțat Profit.ro la începutul lunii septembrie, două companii din Pakistan, una din Germania și una din Luxemburg au depus oferte indicative neangajante pentru preluarea a trei active ale combinatului chimic Oltchim, care nu sunt incluse în tranzacția deja încheiată cu Chimcomplex, și au început procedurile de due dilligence, deadline-ul de transmitere a ofertelor finale fiind sfârșitul lunii octombrie.

Activele vizate de potențialii cumpărători sunt uzina PVC II din Râmnicu Vâlcea, uzina petrochimică Bradu și uzina de anhidridă ftalică din Râmnicu Vâlcea, conform datelor analizate de Profit.ro. În total, un număr de 9 investitori s-au arătat interesați de aceste active de la scoaterea lor pentru a doua oară la vânzare, în iunie, însă numai 4 au depus oferte indicative până la termenul final din 31 iulie.

Aceștia sunt Nimir Chemicals și Mata Chemicals din Pakistan, Aiotec din Germania și Vynova Holding din Luxemburg, parte a International Chemical Investors Group. Germanii de la Aiotec au licitat și anul trecut pentru uzinele PVC II și Bradu, însă oferta lor a fost respinsă ca nesatisfăcătoare. Interes au mai exprimat și BNS Group din India și International Process Plants din SUA, ambele participante, fără succes, și la licitația de anul trecut, precum și americanii de la Phoenix Equipment Corporation, ucrainenii de la Lizinvest și încă o companie indiană, Ravi Vinyls.

Legea care interzice acțiunile la purtător a primit avizul final, dar cu scandal - fiind votată de două ori. Tranzacțiile politicienilor și șefilor firmelor de stat vor fi monitorizate mai atent, dar România riscă sancțiuni CITEȘTE ȘI Legea care interzice acțiunile la purtător a primit avizul final, dar cu scandal - fiind votată de două ori. Tranzacțiile politicienilor și șefilor firmelor de stat vor fi monitorizate mai atent, dar România riscă sancțiuni

Potrivit contractului de perfectare a tranzacției principale, Chimcomplex trebuie să plătească 127 milioane euro pe activele pe care le va prelua de la Oltchim, respectiv uzinele clor-alkali, uzina oxo-alcooli, uzinele propilen-oxid și polioli, pachetul "servicii site" (toate acestea integral), precum și, parțial, vagoanele de cale ferată ale Oltchim și uzina petrochimică VCM/PVC.

În iunie, Oltchim a finalizat tranzacția de vânzare a activului Divizia Materiale de Construcții Ramplast, și a încasat prețul convenit, de 12,11 milioane lei plus TVA, de la cumpărătorul Dynamic Selling Group.

Oltchim și-a triplat profitul net în primul semestru din 2018, la 83 milioane lei, iar cifra de afaceri a companiei a crescut cu peste 20%, la 577,21 milioane lei, în proporție de 80% asigurată de exporturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
oltchim
chimcomplex
stefan vuza
titov buzescu
titov iuri buzescu
rompetrol
coca cola
insolventa
preluare active oltchim
vanzare active oltchim