Westinghouse, divizia nucleară americană a Toshiba, a făcut cerere de intrare în faliment

Westinghouse, divizia nucleară americană a Toshiba, a făcut cerere de intrare în faliment
scris 29 mar 2017

Westinghouse, divizia nucleară americană a Toshiba, a făcut miercuri cerere de protecție față de creditori, grupul japonez încercând să limiteze pierderile care îi pun în pericol viitorul, transmite Reuters.

Intrarea în faliment va permite companiei din Pittsburgh, ale cărei proiecte de construcție a unor centrale nucleare au fost marcate de întârzieri și depășiri ale cheltuielilor, să renegocieze sau să întrerupă contractele, chiar dacă companiile beneficiare ar putea cere despăgubiri, scrie News.ro.

Pentru Toshiba, obiectivul este atenuarea datoriilor rezultate din garanțiile oferite.

Toshiba a anunțat că datoriile legate de Westinghouse totalizau în decembrie 9,8 miliarde de dolari, peste estimările anterioare, de aproximativ 6,3 miliarde de dolari.

În consecință, grupul japonez ar putea bugeta o pierdere netă de 1.000 de miliarde de yeni (9 miliarde dolari) pentru anul încheiat în martie, cu mult peste pierderile prognozate anterior, de 390 de miliarde de yeni.

Piața de fuziuni și achiziții din România a scăzut în 2016 cu 3%, la 3,54 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Piața de fuziuni și achiziții din România a scăzut în 2016 cu 3%, la 3,54 miliarde de dolari

Decizia va declanșa negocieri complexe între grupul japonez, divizia americană și creditori, care ar putea implica și guvernele SUA și Japoniei, având în vedere amploarea cazului și garanțiile de împrumut acordate de Executivul american pentru construcția unor noi reactoare.

Westinghouse, care a depus cererea la un tribunal pentru faliment din New York, și-a asigurat fonduri de 800 de milioane de dolari pentru finanțarea și protejarea afacerilor principale, în timpul reorganizării.

viewscnt
Afla mai multe despre
westinghouse
toshiba