Zece zile fără apă caldă în aproape jumătate de București. Plus incident neprevăzut

Zece zile fără apă caldă în aproape jumătate de București. Plus incident neprevăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2023

Compania Municipală Termoenergetica, operatorul sistemului centralizat de transport și distribuție a energiei termice din Capitală controlat de municipalitate, a anunțat că locuitorii racordați la sistem din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei, precum și din unele zone din sectorul 1, nu vor avea apă caldă timp de 10 zile, din cauza unor lucrări majore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, Electrocentrale București (ELCEN), principalul producător de energie termică din Capitală, deținut de Ministerul Energiei, a transmis că a intervenit o defecțiune neprevăzută la CET Progresu, care împiedică deocamdată repornirea centralei, care ar fi trebuit să înlocuiască CET Sud, intrată în revizie.

DECIZIE - VIDEO Prima țară din Europa care își închide ambasada de la Moscova CITEȘTE ȘI DECIZIE - VIDEO Prima țară din Europa care își închide ambasada de la Moscova

″(…) simultan cu oprirea CET Sud pentru efectuarea reviziei anuale, au fost începute și lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud, cu diametrul de 1200 mm - în zona străzii Releului, cât și în căminul Releului, unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare din Municipiul București. Astfel, furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată în Sectoarele 2 și 3, precum și în zonele Aviației, Floreasca, Calea Dorobanților din Sectorul 1, până în data de 11 august 2023″, a transmis Termoenergetica.

Potrivit companiei municipale, Căminul Releului, acolo unde vor fi începute lucrări de importanță majoră pentru viitoarea funcționare a sistemului de termoficare, este unul dintre cele mai importante, fiind un cămin în care sunt amplasate vanele care fac legătura între Magistrala 3 Sud și Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare între CET Sud si CET Progresu.

Tranzacție - Dan Fiterman, care deține unul dintre cei mai mari producători de medicamente locali, intră în presă CITEȘTE ȘI Tranzacție - Dan Fiterman, care deține unul dintre cei mai mari producători de medicamente locali, intră în presă

″În următoarele zile, vor fi refăcute toate armăturile și conductele din interiorul căminului. Este unul dintre cele mai mari cămine din rețeaua de termoficare a Capitalei, cu o suprafață de 180 de metri pătrați și în cazul său, expertiza a arătat că prezintă degradări importante ale structurii de rezistență cauzate în mare parte de lipsa investițiilor. Astfel, vor fi remediate: • zone extinse în care acoperirea cu beton a armăturii nu este asigurată; • zone în care armătura longitudinală din grinzi, este afectată de rugină, astfel încât, armătura și-a redus diametrul la mai puțin de jumătate (inclusiv zone unde armatura este în totalitate degradată); • zone în care armătura transversală din grinzi este afectată de rugină, astfel încât armătura și-a redus diametrul cu circa 5 mm″, se menționează în comunicatul Termoenergetica.

Tot în această perioadă se vor executa lucrările de înlocuire a aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1200mm și alți aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1000mm. De asemenea vor fi înlocuite și două vane cu diametrul de 1000 mm și alte vane de golire sau de aerisire.

Un primar din Brăila și-a pierdut mandatul pentru că a fost prea mult în concediu medical. Se afla la cel de-al cincilea mandat de primar CITEȘTE ȘI Un primar din Brăila și-a pierdut mandatul pentru că a fost prea mult în concediu medical. Se afla la cel de-al cincilea mandat de primar

Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcțiune în anul 1968, această zonă de rețea având 55 de ani de funcționare. Termenul estimat pentru reluarea furnizării agentului termic este 11 august 2023.

În paralel, simultan cu intervalul în care CET Sud va fi oprit pentru efectuarea reviziei anuale, vor fi executate mai multe lucrări de reparații, printre care amintim, zonele Colentina (Dn 800mm), Tineretului (Dn 500mm și 600mm), Calea Călărașilor (Dn 500mm).

CONFIRMARE Allianz schimbă strategia - își separă operațiunile de asigurări pentru companii, inclusiv în România. O nouă denumire CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Allianz schimbă strategia - își separă operațiunile de asigurări pentru companii, inclusiv în România. O nouă denumire

″Ulterior finalizării lucrărilor, vor fi efectuate manevrele pentru trecerea consumatorilor arondați CET Sud la alimentarea din CET Progresu. O parte din consumatorii alimentați de CET SUD vor fi arondați la CT Titan. Manevrele tehnice se vor derula progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare și gradul de uzură tehnică foarte mare a conductelor, care îngreunează efectuarea operațiunilor desfășurate. Este important de subliniat că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. În șantierele mari, se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat″, mai spune Termoenergetica.

Tot marți, ELCEN a anunțat că, în timpul manevrelor de repornire a CET Progresu, a intervenit o situație neprevăzută determinată de defectarea unei vane, ceea ce împiedică deocamdată repunerea în funcțiune a centralei.

ULTIMA ORĂ SUA limitează vizele pentru unii cetățeni maghiari. Sunt afectați și o parte dintre români CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ SUA limitează vizele pentru unii cetățeni maghiari. Sunt afectați și o parte dintre români

Potrivit companiei, manevrele de pornire a CET Progresu au fost efectuate în cursul zilei de astăzi ca urmare a inițierii simultane a procedurii de oprire totală a CET București Sud, în conformitate cu programul de revizii anuale planificate.

″După oprirea totală a CET București Sud, consumatorii din București arondați acestei centrale urmau să fie alimentați cu apă caldă din CET Progresu. Imposibilitatea repornirii CET Progresu până la remedierea defecțiunii, produce sincope în ceea ce privește alimentarea cu apă caldă a consumatorilor arondați până astăzi din CET București Sud. Echipele ELCEN lucrează la acest moment la remedierea defecțiunii. Ne pare rău pentru situația creată și pentru consecințele apărute în locuințele consumatorilor, însă asigurăm că se fac toate eforturile pentru rezolvarea cât mai curând a acestui incident neprevăzut″, a transmis compania controlată de Ministerul Energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
oprire apă caldă
apă caldă bucurești
termoenergetica elcen; lucrări termoenergetica