Zeci de mine de cărbune închise în nordul Chinei, din cauza inundațiilor

Zeci de mine de cărbune închise în nordul Chinei, din cauza inundațiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2021

Inundații au antrenat închiderea a zeci de mine de cărbune într-o importantă regiune producătoare situată în nordul Chinei, în timp ce Beijingul încearcă să crească extracția cu scopul de a contracara penurii de electricitate, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 60 de mine și-au încetat activitatea în provincia Shanxi, la vest de Beijing, unde ploi diluviene au antrenat de asemenea evacuarea a cel puțin 120.000 de oameni, potrivit presei locale.

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas și Federatia Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Această suspendare a activității cade rău producției de electricitate chineze, care întâmpină dificultăți să satisfacă o cerere industrială într-o perioadă de relansare economică mondială. Cărbunele asigură 60% din producția electrică chineză, scrie News.ro.

Scumpirea energiei: USR propune reducerea TVA, scutirea populației de certificate verzi, credit fiscal pentru companii și subvenționarea achizițiilor de gaze ale CET-urilor CITEȘTE ȘI Scumpirea energiei: USR propune reducerea TVA, scutirea populației de certificate verzi, credit fiscal pentru companii și subvenționarea achizițiilor de gaze ale CET-urilor

Întreruperi de curent au fost impuse în ultimele săptămâni în mai multe regiuni, perturbând activitatea industrială.

Autoritățile, care se confruntă cu această penurie, au fost nevoite să-și lase la o parte ambițiile în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Mine situate în Mongolia Inferioară - o regiune de producție de cărbune situată în nordul țării - au primt o notă oficială prin care se cere o creștere a producției la un total de 98 de milioane de tone, dezvăluia săptămâna trecută presa națională. În total de 72 de mine au primit nota.

Prețurile reglementare nu au stimulat deloc, până în prezent, centralele electrice să-și crească producția.

Premierul Li Keqiang a autorizat vineri companiile de electricitate să-și crească tarifele cu până la 20% peste prețul de referință, în loc de 10% anterior.

În industriile cele mai consumatoare de curent, limita de 20% nu se va aplica, anunța șeful Guvernului.

Intemperiile din Shanxi au loc la trei luni după inundații care s-au soldat cu peste 300 de morți în provincia vecină Henan.

Potrivit agenției oficiale chineze de presă China Nouă, la Shanxi, o provincie secetoasă, au avut loc săptămâna trecută, în cinci zile, trei rânduri de precipitații cât pentru întreaga lună octombrie.

Ploi erau așteptate în continuare în regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
carbune
china
mine