Equipement Maintenance Industrie intră pe piața din Belgia prin achiziționarea a 70% din Access Systems

Equipement Maintenance Industrie intră pe piața din Belgia prin achiziționarea a 70% din Access Systems
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2022

Equipement Maintenance Industrie (EMI), cu activitate în domeniul soluțiilor și serviciilor complete pentru acces industrial, preia 70% din acțiunile Access Systems, o companie din Belgia specializată în furnizarea de servicii pentru acces industrial.

Urmărește-ne și pe Google News

Investiția în Access Systems face parte din strategia EMI, elaborată împreună cu Morphosis Capital, de extindere a prezenței companiei la nivel internațional prin realizarea de tranzacții de tip M&A.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

„Unul dintre obiectivele anunțate la semnarea parteneriatului nostru cu Morphosis Capital a fost de a ne extinde prezența pe piața europeană, prioritar în Belgia și în Franța. Prin tranzacția anunțată astăzi, suntem bucuroși că am reușit să facem încă un pas major în direcția extinderii prezenței noastre în afara României. Împreună cu fondatorii companiei avem în plan să transformăm Access Systems într-un jucător semnificativ în sectorul serviciilor de acces industrial din Belgia, printr-o creștere sănătoasă a cifrei de afaceri anuale, care să ajungă într-un final la același nivel cu cea a EMI în România”, a declarat Jerome France, fondator și CEO al EMI.

Access Systems este prezentă pe piața din Belgia de 8 ani, fiind specializată în furnizarea de servicii personalizate privind vânzarea, instalarea, întreținerea și depanarea tehnică a tuturor mărcilor de uși industriale. Compania își desfășoară activitatea într-o fabrică situată în provincia Liege, în zona industrială Villers-le-Bouillet. Access Systems are 21 de angajați și peste 4.000 de clienți, majoritatea în regiunea Valoniei, din sectoare diverse, precum farmaceutice, construcții, transport, procesarea alimentelor sau distribuție. 

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Prin parteneriatul cu EMI, Access Systems își va diversifica portofoliul de clienți datorită posibilității de a furniza servicii personalizate integrate pe baza modelului de digitalizare unic al EMI. În același timp, având în vedere că Access Systems nu este și producător de uși industriale, EMI își va putea extinde prezența pe piața din Belgia prin vânzarea de astfel de soluții de acces industrial produse în România.

Access Systems va continua să funcționeze în Belgia sub brandul propriu, iar fondatorii, François Pimay și Jean-Benoît Leroy, vor rămâne în continuare angrenați în desfășurarea activității companiei. În plus, cele două companii au în plan intrarea pe piața din Luxemburg.

Prin această tranzacție, EMI realizează un prim pas în atingerea obiectivului pe termen lung, de a deveni furnizorul preferat în România și Europa de soluții totale industriale și pentru proiecte tehnice complexe.  De asemenea, EMI are în plan să finalizeze o a doua tranzacție de M&A pe piața din Belgia în prima parte a acestui an, pentru a continua să își mărească cota de piață în regiunea Benelux.

Pentru 2021, Access Systems estimează o cifră de afaceri de 4,6 milioane de euro, în linie cu anul 2020. De partea cealaltă, EMI preconizează venituri de aproximativ 14 milioane de euro în 2021, o creștere cu 23% față de anul 2020. Compania consideră că pe fondul dezvoltării tot mai accelerate a proiectelor de logistică în 2021, clienții din zona industrială și de logistică vor rămâne principalii vectori de dezvoltare și în următorii ani. În 2022, EMI se așteaptă să înregistreze venituri de peste 18 milioane de euro, incluzând cifra de afaceri realizată de Access Systems.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

EMI are o experiență de 22 de ani pe piața din România, specializându-se în soluții de acces industrial – uși, porți, rulouri, cortine, garduri și alte închideri industriale. Compania are 80 de angajați și furnizează soluții integrate, de la consultanță, proiectare, fabricare, montare, până la mentenanță și service, pentru soluții globale de acces pentru sectorul industrial, comercial și logistic. La fabrica sa de la Căteasca, EMI dezvoltă inclusiv soluții tehnice unicat, adaptate nevoilor clienților.

În septembrie 2021, Morphosis Capital a anunțat investiția a 15 milioane de euro împreună cu coinvestitorii în EMI, prin achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni. Aceasta este cea mai mare investiție a fondului de private equity, care mai deține participații în DocProcess, Medima Health, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, Cronos Med și Stay Fit Gym.

Recent, EMI împreună cu Morphosis Capital, au format un Advisory Board, compus din patru executivi de top ai mediului de afaceri din România – Gemma Webb, fost CEO al British American Tobacco în România, Adela Jansen, partener Druid, Cristian Covaciu, CEO al IPEC Alba și Florin Trandafirescu, fost CEO al Unilever South Central Europe.

EMI are o experiență de 22 de ani pe piața din România, specializându-se în soluții de acces industrial – uși, porți, rulouri, cortine, garduri și alte închideri industriale, cu o fabrică la Căteasca.

viewscnt
Afla mai multe despre
emi
equipement maintenance industrie
morphosis capital
access systems