ES Elektro România intră în parteneriat cu Universal Robots pentru distribuția roboților colaborativi

ES Elektro România intră în parteneriat cu Universal Robots pentru distribuția roboților colaborativi
scris 16 mar 2018

ES Elektro, companie cu experiență de 10 ani în domeniul aplicațiilor și soluțiilor industriale, devine importator și distribuitor Universal Robots - firma care a inventat roboții colaborativi, denumiți și coboți. 

„Piața roboților colaborativi cunoaște cea mai rapidă creștere din întreaga industrie a automatizărilor, iar Universal Robots este liderul acestui segment.  Pe lângă expertiza și capabilitățile în domeniul soluțiilor logistice (connected business), iluminat industrial (lighting technology), automatizări industriale (cursuri, consultanță și inginerie) și o gamă largă de branduri și produse din domeniul electromecanic, ES Elektro va investi de acum și în domeniul coboților Universal Robots. Echipa noastră de vânzări, inclusiv consultanții departamentului de automatizări industriale, au fost instruiți pentru a înțelege  potențialul gamei de produse Universal Robots. Avem mari așteptări în a putea deservi piața românească, nu numai prin vânzarea roboților Universal Robots, ci și prin consultanță, suport pentru aplicații, servicii post-vânzare și training la locație”, spune Rolf de Graaf, director general ES Elektro România.

NATO elaborează o definiție a stării de război cibernetic care ar putea duce la activarea Articolului 5 CITEȘTE ȘI NATO elaborează o definiție a stării de război cibernetic care ar putea duce la activarea Articolului 5

Managerii și antreprenorii se bazează tot mai mult pe soluțiile de automatizare și robotizare pentru a crește producția și a scădea costurile, în condițiile în care angajații potriviți se găsesc din ce în ce mai greu. Astfel, potrivit studiului ”Automatizarea în companiile românești”, realizat de compania iVox pentru Universal Robots, liderul de piață în domeniul coboților, 34,7% dintre respondenți au declarat că intenționează să achiziționeze, în următoarele 12 luni, noi soluții de automatizare / robotizare pentru compania în care lucrează.

Motivele principale care stau la baza dorinței de a implementa o soluție de automatizare sunt nevoia de a reduce costurile (54%) și creșterea producției (44%), însă 54,5% dintre respondenți consideră că ar avea nevoie de ajutor din partea specialiștilor.

ES Elektro România este o companie de servicii industriale de tip itsme (Industrial Technology and Supply for Mechanical and Electrical), lansată în 2008 și a devenit operațională în cursul anului 2009 pe piața românească. Compania are 30 de angajați în sediile din Cluj-Napoca, București și Timișoara.

Universal Robots , parte a Teradyne Inc., are sediul central în Odense, Danemarca, și subsidiare și birouri regionale în Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană, China, India, Singapore, Japonia, Coreea de Sud și Taiwan. În 2016, Universal Robots a înregistrat venituri de 99 de milioane de dolari americani.

Compania are peste 21.000 de coboți instalați în întreaga lume și o cotă de piață de 58%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
es elektro
universal robots
roboti colaborativi