EXCLUSIV Copos are primul chiriaș pentru turnul de birouri de peste 100 de metri. PWC a semnat contractul de închiriere și va ocupa un sfert din proiect, mutându-se din actualul sediu

EXCLUSIV Copos are primul chiriaș pentru turnul de birouri de peste 100 de metri. PWC a semnat contractul de închiriere și va ocupa un sfert din proiect, mutându-se din actualul sediu
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2018

Omul de afaceri George Copos a încheiat cu PricewaterhouseCoopers România, una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale, de consultanță și audit din lume, parte din grupul Big Four, un contract de închiriere a 8.000 de metri pătrați în proiectul Ana Tower, turnul de birouri de peste 100 de metri din București pentru care lucrările de construcție au fost lansate în noiembrie, cum a anunțat atunci în premieră Profit.ro. PwC va ocupa astfel un sfert din proiect, a cărui construcție a început deja.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astăzi, PWC are birourile în clădirea The Lakeview din zona Barbu Văcărescu, deținută de compania NEPI Rockcastle, dar compania se va muta, urmare a semnării contractului, în Ana Tower, la sfârșitul anului viitor sau începutul anului 2020, în funcție de momentul finalizării turnului.

După plecarea PwC, care este printre cei mai mari chiriași ai The Lakeview, aproape o treime din clădirea de 25.600 metri pătrați va rămâne vacantă.

EXCLUSIV Tranzacție: Dezvoltatorul primului hotel Courtyard by Marriot din țară, care îl aduce pe cel mai bogat om din Lituania, a cumpărat clădirea celei mai puternice bănci din România din 1920 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Dezvoltatorul primului hotel Courtyard by Marriot din țară, care îl aduce pe cel mai bogat om din Lituania, a cumpărat clădirea celei mai puternice bănci din România din 1920

Zona Bulevardul Expoziției a intrat în atenția dezvoltatorilor și a companiilor odată cu ”resuscitarea” proiectului de construcție a magistralei 6 de metrou, spre Aeroportul Henri Coandă, investiție a cărei dată de finalizare este în continuare incertă, deși 2020 este un nou termen înaintat de către autorități.

Dezvoltatori precum Portland, Atenor, GTC și Impact Contractor&Developer au cumpărat terenuri în zonă pentru a construi birouri și locuințe.

Proiectul lui Copos este primul anunțat în zonă, încă din 2012, moment în care Ana Tower urma să fie dezvoltat în parteneriat cu GTC. În primăvara anului trecut, însă, Profit.ro a anunțat că GTC a ieșit din proiect în 2017, iar Ana Holding, deținută de Copos a rămas singurul acționar.

EXCLUSIV Robert Turcescu intră pe piața imobiliară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Robert Turcescu intră pe piața imobiliară

Construcția Ana Tower implică o investiție evaluată la circa 50 de milioane de euro, finanțată și printr-un credit de 38 milioane euro de la CEC, semnat pe 15 ani.

Pentru această construcție, Copos l-a chemat pe Cătălin Homor, fost director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și director general interimar al Metrorex.

viewscnt
Afla mai multe despre
pwc
copos
birouri