Confirmare: Regina Maria a preluat o întreagă rețea de laboratoare, cu peste 4 milioane pacienți

Confirmare: Regina Maria a preluat o întreagă rețea de laboratoare, cu peste 4 milioane pacienți
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 20 aug 2018

Rețeaua de sănătate Regina Maria a preluat integral rețeaua de laboratoare IDS, cu acoperire națională și peste 4 milioane de pacienți anual, tranzacția, anunțată de Profit.ro la începutul anului, fiind astăzi confirmată de Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Regina Maria este al 5-lea jucător pe piața de laboratoare medicale în care mai operează MedLife, Medicover, Sanador, grupul Gral.

În ultimii ani, conform informațiilor Profit.ro, Regina Maria a fost implicată în 184 tranzacții cu preluare integrală a altor jucători, precum și în 3 tranzacții care au vizat schimbarea acționariatului companiei.

Tranzacție surpriză: Cel mai mare jucător independent din servi­ciile de dializă, controlat de fondul de investiții Bridgepoint, a preluat afacerile din România ale Rontis CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Cel mai mare jucător independent din servi­ciile de dializă, controlat de fondul de investiții Bridgepoint, a preluat afacerile din România ale Rontis

Grupul de firme IDS Laboratories este pe piață din 2000, când a deschis primul laborator de analize medicale în București.

Astăzi, IDS are 11 centre medicale proprii și 42 de centre partener în reședințele de județ.

Confirmare: Regina Maria a preluat o întreagă rețea de laboratoare, cu peste 4 milioane pacienți

În 2016, IDS Laboratories, cu 74 angajați, a avut o cifră de afaceri de 12 milioane lei și un profit net de circa 350.000 lei. Anul trecut, cu 90 de angajați, cifra de afaceri a urcat la 13,7 milioane lei, iar profitul net a însumat 431.618 lei.

Anterior, Regina Maria a mai preluat Centrul Medical Puls din Târgu Mureș de la familia de medici Simona și Cristian Mucenic, iar recent a preluat Phoenix Imagistic Center, centru de diagnostic medical lansat în București, în urmă cu 7 ani, și controlat până acum de 5 medici.

Tranzacție: Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a cumpărat Viața Medicală. Surse: 1 an de negocieri cu cei 9 acționari pentru a le câștiga încrederea CITEȘTE ȘI Tranzacție: Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a cumpărat Viața Medicală. Surse: 1 an de negocieri cu cei 9 acționari pentru a le câștiga încrederea

În vara anului trecut, Regina Maria a preluat și centrul medical Gastromond din Constanța și clinica Santomar OncoDiagnostic din Cluj-Napoca.

Piața românească a serviciilor medicale private înregistrează o creștere acelerată de câțiva ani, în condițiile în care rețele precum Regina Maria, MedLife, Medicover sau Sanador beneficiază de tendința pacienților cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România, marcate de corupție, servicii de calitate slabă și proastă administrare.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta health
centrul medical unirea