Germanii de la Synlab au cumpărat laboratoarele de analize medicale ale Romgermed

Germanii de la Synlab au cumpărat laboratoarele de analize medicale ale Romgermed
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 2 dec 2015

Grupul german de servicii medicale de laborator Synlab a cumpărat cele șase firme prin care Romgermed deținea rețeaua sa de laboratoare de analize atât umane, cât și veterinare, de la omul de afaceri Sam Dorian Schwartz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit ultimelor informații, grupul Romgermed deținea o rețea de 21 de laboratoare.

Synlab este prezent pe piața românească din 2005 și opera doar 3 laboratoare proprii și 9 centre de recoltare, în București, Iași, Cluj și Brașov, și avea parteneriate la nivel național cu alte clinici. Anul trecut, laboratoarele Synlab au avut afaceri de 13,2 milioane lei (circa 3 milioane euro), cu 20% mai mari decât în 2013, și o pierdere de 242.000 lei, de peste trei ori mai mici.

În iulie, Laboratoarele Synlab și-au majorat capitalul social cu 1,5 milioane euro.

În luna mai, Synlab a cumpărat firmele Medsense Servicii Medìcale, CMI Dr Marinescu Dana Mihaela, CMI Dr Iacobescu C ANCA, Romgervet și Zostalab, iar în noiembrie Laboratoarele RGM, controlate de Sam Dorian Schwartz.

Acesta a rămas acționar la rețeaua de patru centre medìcale Romgermed, din București și Constanța: Policlinica Spitalului Romgermed Saint Lukas, Tineretului, Drumul Taberei și Constanța. Grupul anunța o investiție de 20 milioane euro în dezvoltarea spitalului Saint Lukas, unde funcționează doar policlinica, dar planurile au fost amânate. Spitalul urma să fie inaugurat anul acesta.

De altfel, anul acesta, pe piața serviciilor medicale au circulat zvonuri că Medicover poartă discuții pentru preluarea clinicilor Romgermed.

În august Sam Dorian Schwartz a fost reținut într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul medical și al construcțiilor, alături de Ionel Câlea și Octavian Cezar Mitan, prejudiciul fiind estimat la 2 milioane euro. Romgermed s-ar fi sustras, în parte, în perioada 2010-2014, de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate de operațiuni fictive sau inexacte.

Cele șase firme preluate de Synlab au avut în 2014 o cifră de afaceri cumulată de 4,7 millioane lei (circa 1,1 milioane euro) și un profit net de puțin peste 500.000 lei (113.000 euro).

Grupul medical Romgermed  a fost înființat în anul 1999, de frații Dorian Sam Schwartz (cu 95%) și Filip Florin Schwartz. Acesta din urmă controlează rețeaua de magazine de încălțăminte Otter.

Synlab Group este prezent în 26 țări cu 300 de laboratoare, are circa 7.000 de angajați și afaceri de 740 milioane euro în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
synlab
romgermed
tranzactie