Italia a lansat campania de vaccinare împotriva variolei maimuței

Italia a lansat campania de vaccinare împotriva variolei maimuței
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2022

Italia a lansat campania de vaccinare împotriva variolei maimuței în condițiile creșterii numărului de cazuri de infectare, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ministerul Sănătății din Italia a raportat 545 de cazuri de variola maimuței la nivel național. Campania sa de vaccinare a început la peste o lună după ce alte țări au raportat un număr mare de cazuri, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Spania, scrie Agerpres.

Viitoarele tablete iPad Pro vor oferi o conectivitate mai bună CITEȘTE ȘI Viitoarele tablete iPad Pro vor oferi o conectivitate mai bună

Primele doze de vaccin vor fi administrate la spitalul Spallanzani din Roma, a afirmat unitatea spitalicească într-un comunicat, precizând că există deja 200 de persoane care vor fi vaccinate începând de luni, precum și 600 de cereri pentru programări.

Vaccinul folosit va fi Jynneos (MVA-BN), un vaccin împotriva variolei fabricat de Bavarian Nordic și aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului pentru protecția împotriva variolei maimuței, a mai spus spitalul.

Vaccinările vor începe joi și în capitala financiară Milano.

Primul caz de variola maimuței a fost înregistrat în Italia pe 20 mai 2022. Pentru moment nu există planuri privind vaccinarea în masă împotriva acestei boli.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
variola maimutei
vaccin