Pentru a combate traficul de droguri, primarul din Amsterdam vrea să poată fi cumpărată cocaină din farmacii

Pentru a combate traficul de droguri, primarul din Amsterdam vrea să poată fi cumpărată cocaină din farmacii
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

Pentru primarul Amsterdamului, Femke Halsema, reglementarea drogurilor tari, precum cocaina și MDMA, este singura modalitate de a combate traficul de droguri și consecințele sale "dezastruoase" pentru economia și securitatea capitalei olandeze, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Am putea să ne imaginăm că cocaina ar putea fi obținută de la farmaciști sau prin intermediul unei scheme medicale", a declarat Femke Halsema într-un interviu acordat AFP.

EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital

Nu este pentru prima dată când primarul din Amsterdam spune că vrea să legalizeze și să reglementeze vânzarea, posesia și consumul de cocaină. În ianuarie, într-un interviu acordat ziarului olandez Financieele Dagblad, Femke Halsema își exprima convingerea fermă că dezincriminarea și legalizarea vânzării de droguri precum cocaina ar putea fi o măsură strategică pentru combaterea crimei organizate și pentru creșterea siguranței publice în Amsterdam, scrie News.ro.

Războiul împotriva drogurilor este o bătălie pierdută, consideră Halsema. Ea a subliniat că actuala interzicere a drogurilor a dat, fără să vrea, putere organizațiilor criminale, permițându-le să înflorească și să acumuleze profituri de miliarde de euro. "Am predat piața unor infractori fără scrupule. Aceștia fac miliarde. Între timp, războiul împotriva drogurilor dezorganizează țări întregi, făcând nenumărate victime și consolidând modelul de afaceri al infractorilor", a explicat ea.

Confiscările de cocaină în Olanda au crescut anul trecut. Autoritățile vamale olandeze au capturat aproape 60 de tone de cocaină în 2023, față de 51 de tone în 2022. Cele mai mari cantități au fost găsite în porturile Rotterdam și Vlissingen, iar traficul a crescut și în aeroporturi, potrivit guvernului olandez.

În decembrie anul trecut, Olanda a lansat prima etapă a procesului său de reglementare a cultivării canabisului.

Războiul împotriva drogurilor este "doar o veste bună pentru crima organizată", a declarat Halsema și într-un interviu acordat Bloomberg în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
amsterdam
cocaină
farmacie