Firma de securitate cibernetică BrandShield a eliminat peste 250 de site-uri web care vindeau medicamente pentru slăbit contrafăcute

Firma de securitate cibernetică BrandShield a eliminat peste 250 de site-uri web care vindeau medicamente pentru slăbit contrafăcute
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2024

Firma de securitate cibernetică BrandShield a eliminat peste 250 de site-uri web care vindeau versiuni false ale medicamentelor populare pentru slăbit și diabet din clasa GLP-1, a declarat directorul general al companiei, Yoav Keren, pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

BrandShield, care a împărtășit aceste informații exclusiv cu Reuters, a declarat că din cele 279 de site-uri de farmacii pe care compania le-a închis anul trecut pentru vânzarea de medicamente destinate tratarii afecțiunilor metabolice, mai mult de 90% erau legate de medicamentele GLP-1, potrivit Keren.

Opinii: Paza Bună Trece Primejdia Rea: Economii la Sănatate prin Investiții în Instrastructură Sportivă și Medicină Sportivă CITEȘTE ȘI Opinii: Paza Bună Trece Primejdia Rea: Economii la Sănatate prin Investiții în Instrastructură Sportivă și Medicină Sportivă

Ozempic și Wegovy, ale Novo Nordisk, și Mounjaro și Zepbound, ale Eli Lilly, sunt medicamente GLP-1 care au fost dezvoltate pentru diabetul de tip 2, dar reduc și pofta de mâncare și fac stomacul să se golească mai lent, scrie News.ro.

S-a demonstrat că medicamentele ajută pacienții să piardă în medie până la 20% din greutatea lor, alimentând cererea explozivă și o piață globală în plină dezvoltare a versiunilor false.

Cazuri de vătămări legate de versiunile false ale Ozempic și ale altor GLP-1 au fost raportate în cel puțin nouă țări, inclusiv Belgia, Marea Britanie, Elveția și Statele Unite.

~Nu aș fi surprins să văd infractorii care încearcă să folosească popularitatea tot mai mare a acestor medicamente pentru a vinde mai multe contrafăcute”, a spus Keren.

Site-urile web eliminate pentru vânzarea de GLP-1 false au reprezentat puțin peste 15% din cele 1.655 de site-uri web raportate de BrandShield anul trecut pentru comercializarea de medicamente contrafăcute, inclusiv medicamente legate de hormoni, medicamente pentru sistemul nervos central și tratamente pentru cancer.

Site-urile web care vindeau GLP-1 contrafăcute au fost mai puțin frecvente în 2022, când compania a identificat 34 de astfel de site-uri pentru a fi închise, deși nu a vizat toate medicamentele GLP-1 în acel an, așa cum a făcut-o în 2023, a ar[tat Keren.

El a spus că firma sa nu a găsit anul trecut aceeași concentrație dintr-o anumită clasă de medicamente în nicio categorie de tratament ca și pentru GLP-1 ca tratamente metabolice.

BrandShield a colaborat cu Pharmaceutical Security Institute (PSI), o organizație susținută de industrie, pentru a elimina aceste site-uri web.

Membrii PSI, care includ Lilly și Novo, au ales ce medicamente să țintească, potrivit lui Keren.

CEO-ul a spus că compania sa dezactivează aceste site-uri web prin colectarea de dovezi că produsele lor sunt contrafăcute și transmiterea acestora furnizorilor de servicii care găzduiesc site-ul.

Tranzacție - Kendrion vinde fabrica din Sibiu unui fond american CITEȘTE ȘI Tranzacție - Kendrion vinde fabrica din Sibiu unui fond american

Atunci când este permis sau solicitat de clienții săi producători de medicamente, BrandShield va împărtăși aceste informații cu agențiile de aplicare a legii.

Administrația pentru medicamente și alimente din SUA a declarat în decembrie că investighează prezența medicamentului Ozempic contrafăcut în lanțul de aprovizionare legitim al SUA.

De asemenea, BrandShield a eliminat anul trecut 3.968 de listări pe platformele de socializare pentru medicamente false din toate categoriile, dintre care aproape 60% au fost găsite pe Facebook, potrivit unui nou raport al companiei.

Compania a eliminat în total peste 6.900 de liste de droguri ilegale de pe platformele de social media și piețe online, inclusiv 992 de piețe în India, 544 în Indonezia, 364 în China și 114 în Brazilia.

Keren a spus că BrandShield nu are date despre câte dintre aceste listări pe rețelele sociale și piețe vindeau versiuni false ale GLP-1.

viewscnt
Afla mai multe despre
brandshield
medicamente pentru slăbit