Tranzacție: MedLife a achiziționat platforma medicală SfatulMedicului.ro, operată de o firmă controlată de unul dintre cei mai mari proprietari de spații stradale, având în spate fondul Broadhurst și pe Andrei Siminel

Tranzacție: MedLife a achiziționat platforma medicală SfatulMedicului.ro, operată de o firmă controlată de unul dintre cei mai mari proprietari de spații stradale, având în spate fondul Broadhurst și pe Andrei Siminel
scris 13 iun 2018

Furnizorul de servicii medicale MedLife, controlat de familia Marcu, a preluat platforma sfatulmedicului.ro, site de informații medicale lansat în urmă cu 15 ani și operat de o firmă controlată de Romarta, printre cei mai mari proprietari de spații stradale. Romarta este controlată la rândul său de fondul de investiții Broadhurst, condus de la București de omul de afaceri Andrei Siminel, cu afaceri și în sectorul IT.

Medlife își argumentează achiziția prin faptul că platforma este în topul site-urilor dedicate segmentului de sănătate din România, înregistrând o medie lunară de peste 3,2 milioane de utilizatori unici, respectiv peste 12 milioane de afișări. Adițional serviciului de informare, utilizatorii accesează pe această platformă serviciul de autoevaluare medicală și interpretarea online a analizelor.

Sursa:sati

Sursa:sati

Platforma, preluată acum de Medlife, furnizează clienților și o listă cu medici. Medlife transmite însă că managementul va fi integral independent de MedLife și de actualii administratori, pentru a păstra independența și imparțialitatea față de piață.

Operatorul site-ului a avut anul trecut, cu circa 40 de angajați, afaceri de aproape 10 milioane lei și un profit net de peste 2 milioane lei, cel mai mare din ultimii 10 ani, fiind controlat aproape integral (peste 98% din acțiuni) de Romarta.

Rețeaua de spații comerciale Romarta, controlată de fondul de investiții Broadhurst, condus de la București de omul de afaceri Andrei Siminel, cu afaceri și în sectorul IT, este printre cei mai mari proprietari de spații stradale din Capitală, având și la nivel național peste 300 de magazine cu o suprafață totală desfășurată de 120.000 de metri pătrați.

Romarta este controlată de Broadhurst Investments Limited , înregistrat în Cipru, cu 98,43% din acțiuni. O altă firmă din grupul NCH, Metex Big SA, deține 0,89% din capitalul Romarta, restul de 0,68% fiind în posesia lui Siminel Andrei.

Omul de afaceri Andrei Siminel este șeful operațiunilor din România ale companiei americane New Century Holdings (NCH), care administrează, printre altele, și fondul de investiții Broadhurst.

“Pe măsură ce avansează tehnologia, implicațiile asupra medicinei sunt tot mai evidente: consumul digital reconfigurează abordări tradiționale ale consumatorului, apare un nou tip de pacient care dorește să fie informat și care vrea să aibă acces la aplicații și device-uri care îi eficientizează expriența din punct de vedere timp și costuri, iar ca urmare  a acestor schimbări piața serviciilor medicale se transformă la rândul ei. Servicii care erau considerate de neimaginat în urmă cu 20 – 30 de ani – precum accesarea rezultatelor sau a dosarului electronic de pe orice device & colț al lumii sau monitorizarea la distanță a pacienților cu boli cronice, astăzi sunt o normalitate. Din ce în ce mai frecvent, apar noi oportunități în sfera de digitalizare precum implementarea de servicii de tip e-health în zonele izolate, oferirea de servicii de diagnosticare la distanță și multe altele. În acest context, vrem să fim primul operator medical care are cel mai dinamic ritm de adaptare și transformare la era medicinei digitale, iar achiziția platformei SfatulMedicului.ro reprezintă încă un pas important în acest sens. Adițional achiziței platformei SfatulMedicului.ro, vom face și alte investiții în digitalizare, investiții care vor configura noi comportamente în rândul pacienților români”, spune Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife.

Noi condiții privind examinarea medicală a șoferilor, cu consecințe privind retragerea permisului de conducere CITEȘTE ȘI Noi condiții privind examinarea medicală a șoferilor, cu consecințe privind retragerea permisului de conducere

MedLife a raportat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri consolidată de 638 milioane de lei, în creștere cu 27% față de 2016, și o EBITDA pro-forma ajustată de 82,3 milioane de lei. Pentru anul acesta, compania vizează o creștere de peste 20%.

MedLife, companie unde pachetul majoritar este deținut de familia Marcu, a fost listată la cota Bursei de Valori București în luna decembrie a anului 2016, având astăzi o capitalizare de 679,8 milioane lei.

Luna trecută, Medlife a finalizat preluarea a 90% din acțiunile Ghencea Medical Center, care deține două clinici medicale, în București și Măgurele.

Tranzacțiile companiei de anul trecut

Achiziție clădire stradă Banu Manta

Grupul a achiziționat, în București,  o clădire localizată pe Stradă Banu Manta de la Telekom și a efectuat o operațiune de tip „vânzarea și leaseback” prin leasing financiar.

Achiziție Almina Trading SA

Grupul a semnat contractul de vânzare-cumpărare de părți sociale pentru achiziționarea de părți sociale din capitalul următoarelor societăți: • 80% din capitalul social al Almina Trading. • 100% din capitalul social al Anima Speciality Medical Services și Anima Promovare și Vânzări • 55% din capitalul social al Valdi Medica.

Valdi Medica este operatorul spitalului Humanitas din Cluj. Spitalul Humanitas a fost deschis la sfârșitul anului 2016, fiind cel mai nou spital privat din Cluj- Napoca.

Majorare participație Stem Cells Bank și Genesys Medical Clinic

Grupul a achiziționarea un nou pachet de 40% din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timișoara. De asemenea, grupul a preluat încă 3 procente din Grupul Genesys Medical Clinic din Arad, unul dintre cei mai mari operatori privați de servicii medicale din zona de vest a României, deținând la momentul actual pachetul de 58%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
medlife
sfatulmedicului.ro