Trei companii farmaceutice din Franța, amendate cu 444 milioane euro pentru limitarea concurenței

Trei companii farmaceutice din Franța, amendate cu 444 milioane euro pentru limitarea concurenței
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2020

Autoritatea franceză pentru Concurență a impus o amendă de 444 milioane euro companiilor farmaceutice Novartis, Roche și Genentech pentru "practici abuzive" destinate menținerii vânzărilor unui tratament foarte scump în detrimentul altora mai ieftine, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Este vorba despre sancțiunea colectivă cea mai mare impusă de acest organism unor companii farmaceutice, scrie Agerpres.

Marile companii farma se angajează să evite scurtăturile în cursa pentru primul vaccin împotriva Covid-19 CITEȘTE ȘI Marile companii farma se angajează să evite scurtăturile în cursa pentru primul vaccin împotriva Covid-19

Cele trei firme ar fi abuzat de "poziția dominantă colectivă" pentru a promova vânzarea de Lucentis, un medicament pentru tratamentul degenerescenței maculare asociate cu vârsta (DMLA), în loc de Avastin, un tratament concurent care este de 30 de ori mai ieftin, a precizat autoritatea într-un comunicat.

O injecție cu Avastin costă între 30 și 40 de euro, în timp ce una de Lucentis ajunge la 1.161 euro, conform datelor oficiale franceze.

Autoritatea franceză de concurență a explicat faptul că cele trei companii ar fi demarat o serie de acțiuni la autoritățile naționale și medicale, profitând de poziția lor, pentru a menține utilizarea și prețul Lucentis și a evita ca Avastin (un medicament pentru tratamente oncologice) să primească autorizație pentru tratarea DMLA.

viewscnt
Afla mai multe despre
companii farmaceutice
franta
concurenta