Wello, o platformă de sănătate pentru familiile cu copii supraponderali, a primit finanțare de 1 milion de euro

Wello, o platformă de sănătate pentru familiile cu copii supraponderali, a primit finanțare de 1 milion de euro
scris 16 mai 2018

O echipă de 7 specialiști în tehnologia informației din județul Cluj a demarat proiectul pentru realizarea platformei de sănătate Wello (platformă web și aplicație pentru dispozitive mobile), care să ajute familiile cu copii cu probleme de greutate să slăbească și să aibă un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație corespunzătoare vârstei, activitate fizică constantă și joc.

Valoarea totală a proiectului este de 1 milion de euro, din care peste 650.000 de euro au fost atrași ca finanțare nerambursabilă, proiectul fiind desemnat câștigător în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Dezvoltarea Wello a început în august 2017, iar varianta beta a platformei va fi lansată în toamna acestui an și propune o soluție practică la problema excesului de greutate în rândul copiilor, în contextul în care unu din trei copii din Europa, cu vârste între 6 și 9 ani, este, în prezent, supraponderal sau obez. În România, problema este și mai acută, cu cât țara noastră se află pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește numărul copiilor cu exces de greutate.

FOTO Operatorul Bursei din Londra caută în București angajați inclusiv la metrou, pe magistrala Pipera-Berceni, intens folosită de corporatiști și studenți CITEȘTE ȘI FOTO Operatorul Bursei din Londra caută în București angajați inclusiv la metrou, pe magistrala Pipera-Berceni, intens folosită de corporatiști și studenți

Aplicația Wello este dezvoltată de Art Dynasty, companie prezentă pe piața românească a serviciilor de design specializat – User Interface și User Experience Design – din anul 2010.

O primă vesiune  a aplicației Wello va fi disponibilă în această toamnă, urmând ca varianta finală să fie lansată anul viitor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
wello
finantare
platforma sanatate