Un tribunal din Rusia a respins miercuri solicitarea Raiffeisen de anulare a deciziei care interzice vânzarea subsidiarei sale locale, o nouă lovitură la adresa eforturilor celei mai mari bănci occidentale de a părăsi țara.
Indicele TA-35 al celor mai lichide acțiuni din Israel a atins noi valori-record, în pofida conflictului cu Iranul. Moneda națională a rezistat, de asemenea, bine șocului inițial.
Piața pensiilor private din România a ajuns, la finalul primului trimestru din 2025, la active totale de 165,2 miliarde de lei, în creștere cu 18% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent și cu 5,6% față de sfârșitul anului 2024, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Cursul valutar oficial, de referință, anunțat joi de BNR a ajuns la 5,0317 lei pentru un euro, față de 5,0325 lei înregistrat miercuri.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 7,09%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Gabriela Simion, Directorul General al RBUAB Vilnius Sucursala București, a fost numită într-un nou rol la nivel de grup, fiind responsabilă de dezvoltarea la nivel global a diviziei de asigurări de credit pentru grupul Revolut. Ea s-a alăturat companiei Revolut în 2021 și a jucat un rol cheie în lansarea produselor de credit ale companiei și a sucursalei locale RBUAB anul trecut.
Majorarea plăților pentru creditele ipotecare va afecta consumul în zona euro încă cinci ani, în pofida reducerii dobânzilor de către Banca Centrală Europeană, arată rezultatele unui studiu efectuat de BCE, transmite Reuters.
Tranzacția prin care Signal Iduna Asigurare Reasigurare intenționează să preia Garanta Asigurări a primit aprobarea ASF.
Rezerva Federală a SUA (Fed) a menținut, fără surprize, nivelul dobânzii neschimbat pentru a patra oară consecutiv, un statu-quo prelungit care crește frustrarea președintelui Donald Trump față de aceasta, notează AFP.
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociației CFA România a crescut puternic în luna mai, cu 11,5 puncte până la valoarea de 44,9 puncte. În ceea ce privește cursul de schimb euro/leu, aproximativ 70% dintre analiștii financiari anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Anticipațiile de creștere economică pentru anul 2025 se situează, în crestere față de exercițiul anterior, la valoarea medie de 1%.