Acțiunile americane au continuat să scadă și se îndreaptă spre o săptămână roșie

Acțiunile americane au continuat să scadă și se îndreaptă spre o săptămână roșie

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 feb 2023
Acțiunile americane au continuat să scadă joi, după un nou set mixt de rezultate financiare, în timp ce așteptările privind creșterea dobânzilor alimentează în continuare temerile investitorilor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele S&P 500 a scăzut cu 0,9%, Dow Jones a pierdut 0,7%, iar Nasdaq a coborât cu 1%. Toți cei trei indici crescuseră cu aproape 1% în cursul dimineții, înainte de a trece pe roșu.
 
Acțiunile se pregătesc să încheie săptămâna în declin, pe fondul incertitudinilor legate de direcția spre care se îndreaptă ratele dobânzilor și inflația. 
ULTIMA ORĂ BNR a menținut dobânda cheie la 7% și se așteaptă la o scădere mai accelerată a inflației CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BNR a menținut dobânda cheie la 7% și se așteaptă la o scădere mai accelerată a inflației

"Există în continuare dovezi că economia este mai puternică decât credeau oamenii că va fi. Întrebarea este care este capacitatea economiei de a continua această rezistență în fața unor rate ale dobânzilor care sunt mult mai mari decât erau în urmă cu un an", spune Thomas Martin de la Globalt Investments, citat de AP.

Sentimentul investitorilor este tars în jos și de semnalele de pe piața de obligațiuni, respectiv inversarea puternică a curbei randamentelor.
 
Curba de randament a titlurilor de Trezoreriei pe 2-10 ani s-a inversat cu 85 de puncte de bază, cea mai adâncă inversiune de la începutul anilor 1980, declanșând noi îngrijorări cu privire la problemele economic.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
fed
obligatiuni