Acțiunile americane au crescut, susținute de o revenire în sectorul bancar

Acțiunile americane au crescut, susținute de o revenire în sectorul bancar
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 mar 2023
S&P 500 a încheiat luni în ușoară creștere, deoarece cumpărarea activelelor Silicon Valley Bank de către First Citizens Bank a contribuit la creșterea acțiunilor bancare, în timp ce declinul acțiunilor din domeniul tehnologiei a limitat avansul pieței.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele secorului bancar din S&P 500 a crescut cu 3,1%.
Împrumuturile companiilor din zona euro au încetinit pentru a patra lună consecutiv CITEȘTE ȘI Împrumuturile companiilor din zona euro au încetinit pentru a patra lună consecutiv

Acțiunile JPMorgan Chase & Co au urcat cu 2,9%, iar Bank of America a crescut cu 5%. 

Acțiunile First Citizens BancShares Inc au urcat cu peste 50% după ce a anunțat că va achiziționa depozitele și împrumuturile Silicon Valley Bank, care a intrat sub administrarea autorităților americanem fiind cea mai mare prăbușire bancară de la criza financiară din 2008.
 
De asemenea, acțiunile First Republic Bank au crescut cu 11,8% după ce Bloomberg a relatat că autoritățile americane iau în considerare acordarea unui sprijin mai mare pentru bănci, ceea ce ar putea oferi First Republic, aflată în dificultate, mai mult timp pentru a-și consolida bilanțul.
 
Cu toate acestea, acțiunile din tehnologie au scăzut, iar Nasdaq a încheiat în scădere ședința.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua