Acțiunile americane au închis în creștere, dar avansul a fost temperat de minuta ședinței Fed

Acțiunile americane au închis în creștere, dar avansul a fost temperat de minuta ședinței Fed
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 ian 2023
Acțiunile americane au închis în creștere miercuri, deși au pierdut din avansul inițial după ce minuta ședinței din decembrie a Rezervei Federale a indicat că politica monetară restrictivă mai continuă pentru o perioadă mai lungă. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
S&P 500 a crescut cu 0,7%, Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,4%, iar Nasdaq Composite a avansat cu 0,75%. Indicii au închis însă sub maximele intraday.
GRAFICE Lupta băncilor pe bani a luat o pauză CITEȘTE ȘI GRAFICE Lupta băncilor pe bani a luat o pauză

Factorii de decizie ai Rezervei Federale cred că va fi nevoie de o perioadă susținută de politică monetară restrictivă pentru a tempera inflația "inacceptabil de ridicată", potrivit minutei publicate miercuri.

Minuta a alimentat temerile privind ratele mai mari pe termen lung, chiar în momentul în care cifrele au evidențiat o scădere mai lentă decât se aștepta a cererii de forță de muncă.  
 
Cel mai recent raport al Departamentului american al Muncii a arătat că numărul locurilor de muncă vacante a scăzut în noiembrie mai puțin decât era estimat. 
 
Analiștii Jefferies avertizează că fără o "reducere substanțială a cererii de forță de muncă, Fed nu va vrea să facă o pauză, cu atât mai puțin să reducă ratele de dobândă".
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
fed
minuta fed