Acțiunile americane au revenit în teritoriu negativ, după comentariile președintelui Fed privind o eventuală recesiune

Acțiunile americane au revenit în teritoriu negativ, după comentariile președintelui Fed privind o eventuală recesiune
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 iun 2022

Indicii bursieri americani au închis în scădere miercuri, după ce președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, și-a reiterat angajamentul de a combate inflația prin creșterea dobânzilor, însă a spus că o recesiune nu poate fi exclusă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De asemenea, președintele Joe Biden a făcut apel la o scutire temporară a taxei pe benzină și la intensificarea activității rafinăriilor americane pentru a contribui la compensarea prețurilor ridicate ale energiei, pe care le-a pus pe seama invaziei Rusiei în Ucraina, scrie MarketWatch.

S&P 500 a coborât cu 0,13%, iar Dow Jones și Nasdaq Composite s-au depreciat cu 0,15% fiecare, după ce ieri au avansat cu peste 2%.

Energia și investitorii instituționali țin bursa sus. Deși a consemnat o sesiune negativă, indicele celor mai lichide acțiuni de la BVB se ancorează la un nivel de echilibru CITEȘTE ȘI Energia și investitorii instituționali țin bursa sus. Deși a consemnat o sesiune negativă, indicele celor mai lichide acțiuni de la BVB se ancorează la un nivel de echilibru

"Economia americană este foarte puternică și bine poziționată pentru a face față unei politici monetare mai stricte", a declarat Powell astăzi, în timpul unei audieri a Comisiei bancare din Senatul american.

Powell a mai spus că o recesiune este "cu siguranță o posibilitate", dar nu este consecința dorită a mișcărilor de politică monetară.

Acțiunile europene au închis, de asemenea, în scădere, iar cotațiile petrolului au coborât la minimele ultimei luni.

Stoxx Europe 600 a consemnat un declin de 0,70%, după ce pe parcursul sesiunii s-a depreciat cu până la 1,8%, pe fondul temerilor privind o eventuală intrare a economiei globale în recesiune.

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 1,83%, la 111,74 dolari/baril, cel mai redus nivel începând cu 18 mai. Petrolul WTI a închis la 106,19 dolari/baril, în scădere cu 3% raportat la referința de marți.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa sua
fed
jerome powell
inflatie
recesiune