Acțiunile americane, cel mai slab an din 2008. Nasdaq incheie 4 trimestre pe "roșu" la rând pentru prima dată din 2001

Acțiunile americane, cel mai slab an din 2008. Nasdaq incheie 4 trimestre pe "roșu" la rând pentru prima dată din 2001
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 dec 2022
Acțiunile americane au scăzut vineri și au încheiat cel mai prost an din 2008 încoace, într-o notă pesimistă.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Vineri, indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 73 de puncte, sau 0,2%. S&P 500 a pierdut 0,3%, în timp ce Nasdaq Composite a scăzut cu 0,1%.
Mesaj de la Beijing care dă fiori după discuție cu Putin: China și Rusia ar trebui să \ CITEȘTE ȘI Mesaj de la Beijing care dă fiori după discuție cu Putin: China și Rusia ar trebui să "injecteze mai multă stabilitate" în lume

Vineri a marcat ultima zi de tranzacționare a unui an nefast pentru acțiuni.Toți cei trei indici majori au suferit cel mai prost an din 2008 încoace și au întrerupt o serie de trei ani de câștiguri. Dow Jones a avut cel mai mic declin, de aproximativ 8,8%. S&P 500 a pierdut 19,4%, în timp ce indicele Nasdaq s-a prăbușit cu 33,1%.

Inflația persistentă și creșterile agresive ale dobânzilor de către Fed au afectat cu precădere acțiunile din tehnologie. Preocupările geopolitice și datele economice volatile au ținut, de asemenea, piețele în tensiune.
 
"Am avut de toate, de la problemele Covid în China până la invazia din Ucraina. Toate au fost foarte grave. Dar pentru investitori, important este ceea ce face Fed", a declarat Art Cashin de la UBS, citat de CNBC.
 
Unii investitori cred că declinul este departe de a se fi terminat și se așteaptă ca piața bear să persiste până când va avea loc o recesiune sau până când Fed va schimba politica. Unii estimează, de asemenea, că acțiunile vor atinge noi minime înainte de a-și reveni în a doua jumătate a anului 2023.
 
"Mi-ar plăcea să vă spun că va fi ca în Vrăjitorul din Oz și că totul va fi roz într-o clipă sau două. Cred că s-ar putea să avem un prim trimestru agitat și, în funcție de Fed, s-ar putea să dureze ceva mai mult decât atât (piața bear-n.red)", a spus Cashin.
 
În ciuda pierderilor anuale, Dow și S&P 500 au întrerupt seria de pierderi de trei trimestre. Indicele Nasdaq Composite, al bursei omonime, a consemnat însă al patrulea trimestru negativ consecutiv, pentru prima oară din 2001.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
nasdaq composite