Acțiunile americane cresc pentru a doua zi. Twitter, salt de peste 22% după ce Musk s-a răzgândit în privința achiziției

Acțiunile americane cresc pentru a doua zi. Twitter, salt de peste 22% după ce Musk s-a răzgândit în privința achiziției
scris 5 oct 2022

Acțiunile americane s-au apreciat puternic marți, pentru a doua sesiune consecutivă, pe fondul așteptărilor că băncile centrale vor adopta o poziție mai puțin agresivă în lupta cu inflația ridicată.

Speculațiile investitorilor privind o eventuală schimbare în ceea ce privește amploarea majorărilor dobânzilor spre finele anului au fost alimentate de noi date care indică o încetinire a economiei SUA, precum și de o creștere mai mică decât se aștepta a ratei dobânzii de către banca centrală australiană.

Indicele S&P 500 s-a apreciat cu 3,1%, după un avans de 2,6% luni. Dow Jones și Nasdaq Composite au înregistrat aprecieri de 2,8% și, respectiv 3,3%.

GRAFIC Pe bursa românească au apărut „3 soldați albi” CITEȘTE ȘI GRAFIC Pe bursa românească au apărut „3 soldați albi”

Acțiunile Twitter au consemnat un salt de peste 22%, până la 52 dolari, date analizate de Profit.ro confirmând că Elon Musk a propus să continue procesul de achiziție al operatorului platformei de social media la prețul agreat inițial, de 54,20 dolari/acțiune.

Titlurile Tesla s-au apreciat cu 2,9% în urma informațiilor, dezvăluite cu două  săptămâni înaintea datei la care fusese programat să înceapă un proces intentat de Twitter împotriva lui Musk.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed
twitter
elon musk